imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ovo je HomePod – stigli su prvi testni videozapisi


HomePod je upravo stigao u ruke prvih ispitivača, koji su brzinom svjetlosti napravili videozapise s prvim dojmovima. Prikupili smo njihova mišljenja, i također naveli za i protiv razloge.

Ovaj dan je napokon došao. S nešto odgode, ali HomePod je stigao u prve zemlje. Čuli smo mnoštvo glasina o pametnom kućnom zvučniku, znali smo njegove specifikacije i pozadinsku priču. Također, Rambo i prijatelji su saznali pregršt pojedinosti, te ih podijelili s nama. Ali to je potpuno drugačije u stvarnom životu. Pogledajmo kakva je izvedba najnovijeg člana ekosustava.

Prije nego što se posvetimo testovima i kritikama, pogledajmo unboxing video. Koga bismo drugog odabrali nego iJustine, čiji su videozapisi zaista ugodni za gledati, pogotovo kada je jutro tmurno kao ovo.

Justine Ezarik je jedna od najmoćnijih tech influencera 2017. godine. Nakon dugogodišnjeg rada s Appleovim proizvodima, još uvijek s velikim entuzijazmom otvara svaku kutiju. Ovaj put, nije morala upotrijebiti svoju impozantnu kolekciju noževa za otvaranje, ali je zamijenila Sirino ime s Alexom unutar prve tri minute…

Nastavimo s pravim testom koji je proveo The Verge. Kao i obično, stvorili su nevjerojatan video s dubokom analizom i usporedbom s drugim zvučnicima. Naveli su dobre i loše atribute. Kada bi mogli pogledati samo jedan video o HomePodu, onda bi to bio ovaj.

Za njim slijedi kraći, ali pametniji video. Ekipa Wall Street Journala nije samo testirala, već je stvorila i ispit za HomePod. Testirali su zvuk, pametne kućne funkcije, Sirino znanje i usporedili sve to s konkurencijom. HomePod je s lakoćom prošao ispit, ali Siri ima još nekoliko stvari za naučiti.

I na kraju, jednostavan sažetak iz CNet-a. Mali demo Smart Home-a, testiranje zvuka i nekoliko pitanja za Siri.

Pa sažmimo!

Za

  • Najbolji zvuk ikad – bolji je od Google Home Maxa koji je puno veći; Appleovi inženjeri su napravili zaista dobar posao
  • Dobro se nosi s pametnim kućnim dodatcima koji su kompatibilni s HomeKitom
  • ‘Hey Siri’ naredba radi savršeno, čak i s udaljenosti ili u bučnoj prostoriji
  • Postavljanje je jednostavno, a samokalibracija je izuzetno pametna
  • Siri je veselija

Protiv

  • Zaključava vas u ekosustav – možete upravljati Spotifyem samo putem vašeg telefona
  • Ako je opcija omogućena, svatko može zatražiti da Siri pročita vaše poruke naglas, a ako je pak blokirana, ni vi im ne možete pristupiti
  • Nekoliko funkcija nedostaje – poput podrške za više prostorija i korisnika
  • Zaslon na vrhu uređaja nije stvarno informativan
  • Siri nije najinteligentnija asistentica ikad – ali budući da ta funkcija nije dostupna na našem jeziku, nismo previše zabrinuti zbog toga

To je sve o mišljenjima, pogledajmo sada razvoj okoliša. Apple je podijelio nekoliko slika nakon lansiranja.

Testiranje se paralelno provodilo u nekoliko anehoičnih komora – najveće u SAD-u. U jednoj od njih su radili na savršenom zvuku, u drugoj su razvili prepoznavanje glasa kako bi Siri slijedila naše naredbe u svakoj situaciji; dok su u trećoj stvorili savršeno korisničko iskustvo bez ikakve buke.

Sama komora sjedi na 28 tona betona. Paneli su debljine 30 centimetara, što je još 27 tona materijala, te ima 80 izolacijskih nosača između stvarne komore i betonske ploče na kojoj se nalazi.

Komora je dizajnirana da bude -2 dBA, što je niže od praga ljudskog sluha. U osnovi, ona pruža potpunu tišinu.

Appleovi inženjeri su napravili zaista dobar posao, čini se da su zaista željeli stvoriti najbolji pametni kućni zvučnik – a gledajući HomePod, izgleda da su ostvarili svoj cilj. Jedina slaba karika je Siri, ali sami HomePod može pomoći u razvoju asistentice.

S nestrpljenjem očekujemo dan kada ćemo ga i mi imati u rukama; čim se to dogodi, testirat ćemo ga i podijeliti naše mišljenje.

Izvor: MacRumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!