imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Hoće li novi iPhonei kasniti zbog računalnog virusa?


U tvrtki koja proizvodi A12 procesore došlo je do napada virusom. Proizvodne trake su zaustavljene, pa se postavlja pitanje hoće li zbog toga kasniti isporuka novih iPhonea.

U travnju smo pisali kako je tajvanska tvrtka TSMC počela s masovnom proizvodnjom novih, 7-nanometarskih čvorova. Nešto kasnije, u svibnju, počeli smo pretpostavljati da su počeli proizvoditi i procesore za ovogodišnje iPhone.

Sve je glatko teklo i išlo po rasporedu: masovna proizvodnja počela je na vrijeme kako bi Apple postao prva tvrtka na tržištu koja upotrebljava tu novu tehnologiju. To su bile odlične vijesti jer smo mogli biti sigurni kako ovogodišnja proizvodnja neće kasniti te da se neće ponoviti prošlogodišnji scenarij s tankim zalihama. S razlogom govorimo u prošlom vremenu jer je u petak TSMC objavio sljedeće:

Ogroman udio njihovih proizvodnih linija napao je mutirani virus WannaCry ransomwarea, pa je proizvodnja procesora zaustavljena.

Ako su trake stale u trenutku kada je proizvodnja bila u punom zamahu, crno se piše dostavi A12 procesora za iPhone. Doduše, kriza je brzo riješena i 80% strojeva nastavilo je s redovitim radom u ponedjeljak. Međutim, u slučaju ovako velikog obima proizvodnje, radi se o ogromnom zaostatku.

Prema TSMC-u, očekuje se da će „uspjeti ispuniti narudžbe za Apple Inc. na vrijeme“. Nadamo se da su u pravu…

Izvor: MacRumors

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!