imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Hoće li iPhone 8 koštati 1000 dolara?


Nagađanja i glasine o iPhoneu 8 ponovno postaju sve glasnije. Aktualna je tema OLED edge-to-edge zaslon, koji će biti jako skup. Neki spominju i početnu cijenu od 1000 dolara.

U ovo vrijeme prošle godine već su procurile slike dijelova iPhonea 7, pa smo znali da ćemo dobiti dizajn manje-više jednak dizajnu iPhonea 6s, s preoblikovanom antenskom trakom. Ove godine još uvijek nisu procurile slike mobitela, pa su internetski portali u energičnoj potrazi za bilo kakvim vijestima o iPhoneu (čije je lansiranje najavljeno za ovu jesen) a sve kako bi što više ljudi kliknulo na njihove članke. Stoga nam ne nedostaje ideja i pretpostavki o izgledu novog mobitela.

01_will_the_iphone8_cost_1000_dollars

Nedavno je porasla popularnost teme o cijeni iPhonea 8. Neki citiraju razne analitičare i spominju svotu od 1000 dolara, a drugi očekuju da će nova verzija koštati između 850 i 900 dolara. Nitko zapravo ne zna kolika će točna cijena biti, ali možemo proučiti jesu li predviđanja analitičara uopće realistična.

Trenutno smo jedino sigurni da ništa ne znamo sa sigurnošću. Imamo neke informacije iz pouzdanih izvora, prema kojima možda možemo očekivati iPhone s OLED zaslonom bez rubova koji se pojavio ove jeseni. Ali ne znamo kako će se zvati. iPhone 8? iPhone Edition? iPhone Pro? Još je veći problem to što još nismo sigurni hoće li ovaj uređaj biti predstavljen kao dio iPhone 7s serije ili će Apple promijeniti strategiju te umjesto novih „s“ modela napraviti čitavu novu seriju koja bi se onda mogla zvati i iPhone 8.

Ako će uz iPhone 7s biti predstavljen i iPhone Edition vrhunske kategorije, moguće je da će biti skuplji od Plus modela, ali ozbiljno sumnjamo da će prijeći granicu od 1000 dolara. Ne znamo što će sve novi iPhone moći, ali pretpostavljamo da će biti u rangu s Galaxyjem S8 +, koji sigurno nije u platežnom razredu od 1000 dolara. Osnovni S8 model od 64 GB može se kupiti za 750 dolara, a S8+ košta 850 dolara. Bilo bi teško navesti kupce da plate dodatnih 150 do 250 dolara samo za logo jabuke.

02_will_the_iphone8_cost_1000_dollars

U slučaju da ne bude 7s serije te Apple lansira potpuno novu liniju modela, cijena će ostati ista kao i za postojeću paletu proizvoda, znači između 649 i 969 dolara. Mi smatramo da bi to bio pametan potez za Apple. S jedne strane, bilo bi sramotno da 7s ima dizajn koji je aktualan zadnje tri godine, ali s druge, sve konkurentne tvrtke lansiraju svoje edgeless modele mobitela. Apple će morati napraviti nešto slično.

U ovom trenutku možemo samo nagađati. Stoga savjetujemo svima koji vole čitati vijesti o Appleu da ne vjeruju baš svemu što pročitaju.

iPhone_SE_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.