imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Hoće li iPhone 8 dobiti odvojeni iOS 11?


Ime Guilherme Rambo u očima čitatelja postaje jedno sa spoilerima koji su preuzeti iz službenog Appleovog softwarea. Ista stvar se dogodila i ovaj puta: entuzijastični programer pronašao je dva zanimljiva videozapisa u beta verziji iOS-a 11. Hoće li iOS 11 biti drugačiji na iPhoneu 8?

Kao što Rambo kaže, pronašao je ove videozapise duboko u beta verziji softwarea iOS-a 11. On je programer koji je rastavio HomePodov software na komade, i tijekom disekcije je pronašao tragove različitih veličina u vezi sa sposobnostima iPhonea 8. Nedavno otkriveni videozapisi sugeriraju da će iOS 11 izgledati malo drugačije na iPhoneu 8.

Naizgled nema ništa neobično u prvom, 13 sekundi dugom, videozapisu: on prikazuje zaključni zaslon i implementaciju iOS-a 11 koju smo već vidjeli. Nova stvar je prikazana kada povuku prstom lijevo, te vidimo posve novi upravljački centar umjesto dobre stare kamere.

Drugi videozapis je nešto zanimljiviji. Trenutno, način na koji pristupate sučelju App Switchera je putem dvostrukog dodira na Home tipku. Međutim, u videozapisu možete vidjeti da App Switcheru možete pristupiti s mjesta na kojem ste prethodno pristupali upravljačkom centru, znači povlačenjem prsta od dna prema vrhu zaslona. Ne brinite, ni upravljački centar nije nestao: ako obratite pažnju, možete vidjeti da je upravljački centar u osnovi zasebna aplikacija na desnoj strani App Switchera.

Ovo rješenje je vrlo slično iPadovoj verziji iOS-a 11. U toj verziji, prvo možete vidjeti Dock ako prijeđete prstom prema gore na početnom zaslonu, a zatim možete doći do App Switchera ako prijeđete prstom još jednom, gdje također možete pristupiti upravljačkom centru.

Dva scenarija se čine mogućima kada gledate ovaj videozapis. Moglo bi biti da je Apple testirao rješenje za App Switcher i upravljački centar koja se koriste na iPadu za iPhone dok su razvijali iOS 11, a onda su odlučili da neće ići naprijed s rješenjem. U tom slučaju, videozapisi su jednostavno slučajno ostavljeni u kodu.

Veća je mogućnost da to nije bila jednostavna pogreška, već je vjerojatno riječ o vrlo svjesnom koraku od strane Applea. Koliko mi znamo, iPhone 8 neće imati klasičnu Home tipku, stoga bi radnje poput pristupanja App Switcheru dvostrukim dodirom na tipku mogle biti nemoguće. Kako bi to izbjegli, Apple je potražio neka nova i udobnija rješenja, i to je ono što možemo vidjeti u videozapisima.

To bi u osnovi značilo da će izmijenjeni iOS pokretati iPhone 8, prilagođen sposobnostima telefona. To je u osnovi odlična stvar budući da to znači da će hardware i software raditi u savršenom skladu jedan s drugim, što je velika snaga za Apple…

Izvor: Macrumors

Nije preostalo puno do predstavljanja iPhonea 8; do tada, možete pročitati sve vijesti o nadolazećem uređaju u ovoj mapi. Više o sljedećoj verziji iOS-a možete pročitati u ovoj mapi.

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!