imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Hoće li Drag & Drop biti dostupan i na iPhoneima?


Ova funkcija je službeno dostupna samo za najveće pobjednike iOSa 11, iPade, iako u određenim situacijama, bila bi korisna i na iPhoneima. Čini se kako je i Apple mislio o ovoj opciji, ali su ju sakrili na dno sustava datoteka.

Steven Troughton-Smith je ime koje vam može zvučati poznato. On je programer koji je uočio aplikaciju sustava “Files” za iOS 11. Ne samo da znamo da je na kraju bio u pravu, već smo uspjeli saznati Appleove namjere. Željeli bi učiniti iPade pametnijima kako bi mogli posve zamijeniti stolna računala. Pronašao je nešto zanimljivo i u iOSu 11.

Genijalni programer otkrio je da se ova funkcija može aktivirati i na iPhoneima, tako da bi Drag & Drop mogao raditi na iPhoneu. To znači da ćete moći prerasporediti svoje fotografije između mapa u aplikaciji Fotografije povlačenjem ili ispuštanjem u iMessage razgovore. Ova funkcija bi trebala raditi s poveznicama, tekstovima, oznakama, sa svime s čime radi na iPadu. Jedini problem je u tome što joj trenutno ne mogu pristupiti prosječni korisnici.

Pitanje je što Apple planira učiniti s ovom prilikom. Možemo uzeti zdravo za gotovo da su testirali ovu funkciju, jer ju u suprotnome ne biste mogli aktivirati na iPhoneu. Ali ne bi ju isključili bez ikakvog razloga. Steven Troughton-Smith smatra kako je moguće da će Home tipka na zaslonu iPhonea 8 biti “drop target”. Tako da ćete moći povući datoteke, poveznice, itd. tamo i izvući ih van u željenoj aplikaciji. Na temelju njegovih pretpostavki, ova funkcija bi mogla biti dostupna samo na iPhoneu 8, te lansirana u rujnu.
Programer je također istaknuo da jednom kada ljudi saznaju za ovu moguću funkciju na iPhoneu, odmah će ju željeti. Tu nastaju hakeri koji stvaraju ‘jailbreak-ove’ kako bi predstavili prilagodbu koja omogućava svima pristup ovoj funkciji na ‘jailbreak-anom’ uređaju. To zasigurno nije jedan od Appleovih interesa. Stoga Steven potiče sve da kažu Appleu svoje želje.

Izvor: 9to5mac

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.