imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Hitman: Sniper – Crna Gora kroz nišan


Japanski Square Enix je postao poznati član zajednice mobilnih igara nakon objavljivanja svoje GO serije. Otkako je njihova jeftinija, ali istinski popularna igra, Hitman: Sniper lansirana, zadržali su svoje prvo mjesto na listama.

App Store je pun snajperskih igara, ali kralj ovog žanra je definitivno igra Square Enxa. Ona nudi zaista zarazno iskustvo igranja po nižoj cijeni, ali prilično dobru grafiku bez obvezivanja igrača da stalno budu prisutni online i bez obveznih kupnji unutar aplikacije. Zvuči zabavno!

Dok igrate Hitmana: Sniper, ponovno možete utjeloviti Agenta 47, plaćenog ubojicu koji vam je možda poznat s PC-a i konzolne igre. Glavni koncept je prilično jednostavan. Trebali biste likvidirati vaše neprijatelje pomoću nišana na vašem pištolju.

Za to imate dvije različite staze i načina igranja, što možda zvuči kao malo, ali iznenađujuće je da su programeri uspjeli uklopiti puno akcije u ove dvije staze. Oni koji imaju iskustva s Hitman serijom znaju da igra nije o ubijanju mnoštva neprijatelja, nego o koreografiji i taktikama koje koristite prilikom igranja. Taj aspekt se zadržao i u ovoj igri, dajući joj autentičnost.

Igra se odvija oko zamišljenog luksuznog zdanja u Crnoj Gori, s čuvenim gostima, konobarima i naoružanim čuvarima. Tijekom vaše misije, morate eliminirati mete unutar i izvan ogromne kuće. Misije bi bilo lako završiti za nekoliko sekundi, ali vaš posao neće biti tako jednostavan. Možete proći kroz sve misije ako ispunjavate sve kriterije koji zahtijevaju odlične vještine i malo razmišljanja.

Staze su prilično složene. Stražari hodaju po različitim stazama na kojima možete uzrokovati različite nesreće, na primjer eksploziju plinskog bojlera, kako biste ih eliminirali. Na određenim točkama staze, možete ubiti stražare tako da njihova tijela automatski budu skrivena u kutovima ili sjenama.

Neki od njih bi mogli imati walkie-talkie u rukama te bi mogli obavijestiti druge u slučaju sumnjivih događaja. Pucanje na različite predmete bi ih moglo izvući iz skrovišta, čineći ih ranjivijima. Vaše glavne mete: gangsteri i sumnjivi poslovni ljudi se možda neće pojaviti odmah, te ćete morati malo pričekati. Nakon završetka vaše misije, potrebno je 10 sekundi kako bi vas agencija maknula s terena.

To su sve posebni čimbenici koje su programeri koristili kako bi igru učinili životopisnom. O izazovima biste trebali misliti na sljedeći način: osim eliminacije vaše mete, morate prouzročiti tri smrti koje izgledaju kao nesretan slučaj ili ostvariti pet hitaca u glavu dok vas agencija povlači s terena. Kako biste ostvarili sve ciljeve morate upoznati sve skrivene kuteve crnogorske vile, ponašanje stražara, a kombinaciju ta dva čimbenika morate znati još bolje.

Postoji samo nekoliko savjeta koji su dostupni tijekom igre, morate držati oči otvorene. Zaradit ćete nekoliko dodatnih bodova za sofisticiranija rješenja koja vam omogućuju da bolje završite na ljestvici. Dakle, u igri je definitivno važnija kvaliteta od količine i programeri su uspjeli učiniti svaku stazu životopisnom i zanimljivom.

Osim bodova, završavanjem vaše misije možete zaraditi opremu i novac koji možete potrošiti na kupovinu i nadogradnju vašeg oružja. Mudro trošenje novca se zaista isplati. Bolje puške s rafiniranim vještinama bi vam mogle olakšati postizanje vaših ciljeva. Ako ni to ne bi bilo dovoljno kako biste završili sve izazove, za novac koji ste zaradili možete preskočiti različite zadatke.

Ako vam pak lov na balkanske gangstere dosadi, postoji dodatni izazov, Death Valley, u kojem se morate boriti protiv valova smrtonosnih zombija u napuštenoj tvornici u pustinji. Ima potpuno drugačiji stil i atmosferu od izazova u Crnoj Gori.

Programeri neprestano ažuriraju Hitman: Sniper, a staza u Crnoj Gori dobiva mnoga sezonska ažuriranja tijekom godine. Za Božić su prisutne šarene lampice, a stražari nose božićne kape. Iako je igra objavljena 2015. godine, njena grafika je poprilično dobra i neće previše zagrijati vaš uređaj. Srećom, za igranje vam nije potrebna stalna internetska veza, tako da možete uživati u igranju bilo kada i bilo gdje.

Hitman: Sniper je vrlo preporučljiva igra, uglavnom zato što trenutno košta samo 8.99 HRK. Kako bi završili svih 150 misija, potrebno je igrati nekoliko sati i zaista vam daje jednako iskustvo kao i skuplje igre. Jedini nedostatak je to da vam igra nudi da kupite dodatne predmete putem kupnje unutar aplikacije svaki put kada pokrenete aplikaciju.

Međutim, ako želite isprobati akcijsku igru koja podjednako zahtjeva vještine i rad s mozgom, Hitman: Sniper bi mogla biti igra za vas.

Preuzmite Hitman: Sniper s App Storea (8.99 HRK, iPhone, iPad, sadrži IAP)

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!