imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

HDR videozapisi na iPhoneu i iPadu?


Appleovi novi mobilni uređaji stigli su s HDR podrškom, no ovaj format nije podržan od strane svih izvora videozapisa. Pogledajmo što bi trebali znati o reprodukciji HDR videozapisa na iPhoneu i iPadu.

Apple je najavio HDR podršku za drugu generaciju iPada Pro na prošlogodišnjem WWDC-u, ali u nedostatku bilo kakvih sadržaja, bilo je teško puno razgovarati o tome. iTunes Movies je u osnovi bio jedini izvor koji je pružao filmove u HDR-u s dolaskom novog Apple TV 4K, kao i iPhonea 8 i iPhonea X, koji su također HDR uređaji.

Super Retina OLED zaslon iPhonea X dobro poznaje HDE, a čak i prikazivanje HDR-a s vašim Apple TV 4K ovisi o zaslonu vaše televizije. U slučaju drugih uređaja, procesor je sposoban prikazati sliku, ali zaslon nije. Iako jasno možete vidjeti razliku između običnog i šireg spektra boja na zaslonima koji nisu namijenjeni HDR-u. Ali svi su uzalud ako nema sadržaja koji bi mogli gledati u HDR-u.

Srećom, danas imamo mnoštvo opcija kada je riječ o biranju filmova i videozapisa. Netflix i Vimeo podržavaju ovaj format već neko vrijeme, a sada je i YouTube učinio HDR iskustvo dostupnim za korisnike iPhonea X.

Ako je videozapis dostupan u ovoj kvaliteti, dodirom na malu ikonu zupčanika možete odabrati i HDR funkciju. Kako bi to učinili, morate ažurirati YouTube aplikaciju na najnoviju verziju na vašem iPhoneu ili iPada. Nakon što postavite HDR način prikaza, aplikacija će automatski koristiti tu postavku i prikazivati videozapise u najboljoj mogućoj kvaliteti.

Za reprodukciju HDR sadržaja iz različitih izvora, potrebna vam je aplikacija treće strane. Postoje različite alternative poput Infuse Pro 5 koje podržavaju reprodukciju HDR-a i na iPhoneu i na iPadu, baš kao i UHD Blue-ray slikovne datoteke. Njegova cijena je malo visoka, ali zauzvrat nema mjesečnih naknada.

Preuzmite Infuse Pro 5 s App Storea (Univerzalno – 129,99 HRK)

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!