imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Gužva vam je na Docku? Isprobajte ovu naredbu u Terminalu!


Aplikacije na Docku prilično su korisne, jer je dovoljno da samo stavite strelicu miša na željeni program i on će se odmah pokrenuti. Međutim, prekrcan Dock može biti nezgodan i za korištenje i za gledanje. Imamo jednostavnu naredbu za Terminal kojom možete riješiti taj problem.

Prije sam imao naviku na Docku držati sve ikone koje koristim za posao, fakultet i razbibrigu, baš kao što radi i većina ljudi. Radi se uglavnom o aplikacijama za dopisivanje, programima za uređivanje slika, iWorku te Meister Tasku za organiziranje zadataka. Ali rijetko koristim sve te programe u isto vrijeme.

Sljedeća naredba za Terminal omogućuje vam da na Docku sakrijete aplikacije koje ne koristite, te vidite samo one koje trenutno koristite. Za početak, otvorite Terminal i unesite sljedeću naredbu:

defaults write com.apple.dock static-only -bool TRUE

Pritisnite Enter, unesite naredbu killall Dock pa opet pritisnite Enter.

Sada ćete na Docku vidjeti samo aktivne aplikacije – naznačene su sivom točkicom – te prikaz prethodno otvorenih datoteka. Ako želite, možete se riješiti i tih prikaza unosom sljedeće naredbe:

defaults write com.apple.Dock showhidden -bool TRUE

Pritisnite Enter, pa isto ponovite s killall Dock naredbom.

Ako se želite vratiti na staro te vidjeti sve ikone na Docku, unesite iste naredbe, samo zamijenite TRUE s FALSE.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!