imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gurman: Praćenje sna bi moglo stići za Apple Watch


Prema analitičarima, Apple eksperimentira s ovom funkcijom i ako testiranje uspije, ona bi mogla biti uključena u njihove pametne satove najkasnije do 2020.

Od njegovog lansiranja 2015., razvoj Apple Watcha je uglavnom utemeljen na zdravlju. Iz podataka koje pruža senzor za otkucaje srca možemo dobiti mnoge informacije. On obraća pažnju na brzinu otkucaja srca, otkriva padove, a od Series 4 ima čak i funkciju EKG-a (samo u SAD-u). Međutim, značajka koja bi mogla biti praktična nedostaje na popisu izvornih funkcija: praćenje sna.

Kao što možda znate, kvalitetan san je potreban za zdrav život. Potreban je jednako kao i zdrava prehrana ili vježbanje. Iako mnogi preferiraju spavati bez sata, postoji veliki dio korisnika koji bi htjeli pratiti vrijeme koje provedu spavajući.

Međutim, postoji velika prepreka: trajanje baterije. Čak i ako najnoviji Apple Watch modeli mogu izdržati 2 dana s prosječnom uporabom, praćenje sna bi moglo brzo isprazniti bateriju, budući da zbog ove funkcije uređaj radi cijelu noć.

Unatoč svemu tome, Mark Gurman je sada izvijestio da je Apple na slučaju i ako uspiju, ova funkcija bi mogla biti uključena u modelu Apple Watcha koji bismo trebali vidjeti 2020. godine.

Razmišljajući o svemu tome, postoje tri moguća scenarija za rješavanje ovog problema s trajanjem baterije. S jedne strane, veća baterija bi odradila posao. S tehnologijom baterija koja je trenutno dostupna, ne znamo koliko bi veća mogla biti bez da učini sami uređaj debljim. S druge strane, postoji mogućnost da Apple izmisli neko energetski učinkovito rješenje za praćenje sna, poput softverskog rješenja koje bi radilo uz pomoć koprocesora, primjerice.

I na kraju, super brzo punjenje bi također moglo biti opcija.Tako bi sve moglo ostati isto, samo što bi vrijeme koje potrošite na tuširanje bilo dovoljno da u potpunosti napunite bateriju vašeg Apple Watcha.

Nadamo se da će Appleov tim inženjera to uspjeti ostvariti i uključiti ovu funkciju u Watch. Do tada, morate preživjeti na aplikacijama treće strane koje više-manje funkcioniraju.

Izvor: The Verge

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!