imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Gurman: Kaby Lake za MacBook može biti predstavljen na WWDC-u


Bloombergov analitičar koji rijetko kada griješi, Mark Gurman, je pričao o tome kako bi ne samo Mac Pro, već i osnovni MacBook, štoviše, čak i MacBook Air mogli također dobiti nove procesore na ovogodišnjoj Appleovoj svjetskoj konferenciji razvojnih programera (WWDC).

Kada su novi MacBook Pro uređaji izašli prošle jeseni, mnoštvo ljudi je kritiziralo tvrtku zbog toga što nisu opremili svoja računala s najjačim hardwareom koji je trenutno dostupan. Moramo dodati kako je ovaj kriticizam na nekim razinama opravdan, jer su MacBook Pros 2016 dobili iste Intel Skylake bazirane procesore šeste generacije kao i oni od prošle godine. Čak i ako Apple ima objašnjenje za to, to zapravo nije nadogradnja.

Ipak, od tada, Intelovi najnoviji procesori nazvani Kaby Lake su predstavljeni na Consumer Eletronics Show, poznatiji kao CES u siječnju. Tvrtka je obećala opći “dvoznamenkasti porast performanse” za ove procesore, i to je nešto što ne možemo propustiti. Štoviše, korisnici mogu očekivati izvanredan rast od 65% u vezi s 4K i 360 stupnjeva sadržajem koji je toliko popularan ovih dana. Među oglašenim funkcijama, imamo nadograđenu sigurnost, novi medijski motor, te razvoj za VR i za gaming iskustvo.

01_new_kaby_lake_processors_in_macbooks_at_wwdc

Pa, ako je Gurman točno predvidio budućnost, tada bi svi ovi razvoji mogli biti predstavljeni na MacBook događaju na WWDC-u. Pod ‘MacBook’ mislimo na sva tri modela: MacBook Pro, MacBook, i iznenađujuće ali čak i 13” MacBook Air. Kada bi morali biti iskreni, bili smo spremni vidjeti Air izbačen s palete proizvoda kao da nema sutra; bili bismo više nego oduševljeni kada bi nam Apple dokazao da smo u krivu što se toga tiče, jer Air je još uvijek “Narodni MacBook”. Air je odlično računalo za ogroman broj korisnika, i čak je i povoljan u pogledu Appleovih cijena. Ipak, čini se kako najslabija karika, zaslon, neće dobiti Retinu.

Ovo očito nije ažuriranje koje će promijeniti svijet, još uvijek je moguće da Apple predstavi nova prijenosna računala tijekom tihog i sporog poslijepodneva. Ali prijenosna računala dolaze, pa Apple napokon može prekrižiti nešto s “stvari zbog kojih nas kritiziraju i koje moramo riješiti” popisa za napraviti. Jedina stvar koju još moraju riješiti su priključci (da, Apple, jer nećete uzeti sve dobre i korisne priključke s MacBook Aira za jednostavan USB-C, ZAR NE?!).

02_new_kaby_lake_processors_in_macbooks_at_wwdc

Pri izlasku, računali smo kako bi čipovi 28W U serije (7267U/7287U/7567U) mogli biti dodani sljedećim 13” MacBook Proovima, i ako bude Mac mini ažuriranje, čak i tamo, jer oba računala obično dobivaju isti hardware od Applea. 45W H serija bi bila savršena za sljedeće ažuriranje 15” MacBook Prooa. 7700HQ bi bio dio osnovnih modela, dok bi 7820HQ mogli dodati umjereno jakim prijenosnim računalima, a ona top kategorije bi mogla imati 7920HQ.

Hoće li se ovo ostvariti ili ne, za sada ne znamo, ali ako je vjerovati Gurmanu, neće nam trebati dugo da saznamo…

Izvor: The Verge

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.