imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Gurman: iPad s Face ID-om i iOS-om 12


U svom nedavnom izvješću Mark Gurman, poznati Bloombergov analitičar je pogledao u budućnost i rekao nam što možemo očekivati od iOS-a 12. Također, podijelio je s nama nekoliko informacija o iPadu.

Napisali smo duži članak o tome koliko bi poseban iOS 12 mogao biti, prema Gurmanu i Axiosu, ovo bi mogao biti “Snow Leopard trenutak” mobilnog operativnog sustava. To bi moglo značiti da će Apple umjesto novih i većih funkcija pažnju obratiti na stabilnost i nekoliko manjih ažuriranja. Ali do sada, ta manja ažuriranja nisu spominjana.

Ukratko: animoji. Konačno, mogli bismo koristiti animojie u FaceTime video-pozivima i pretvoriti se u štence, mačiće ili kakice u stvarnom vremenu. U tom osjećaju bi mogli uživati i na tabletu – zaslon je puno veći, a svi smo upoznati s pojmom što veće, to bolje.Prema Gurmanovim informacijama, Apple će lansirati iPad s Face ID-om, a to bi najvjerojatnije mogao biti Pro model. Također, prošlog tjedna Rambo je pronašao djelić koda koji bi mogao potvrditi Gurmanove vijesti.

Osim toga, iOS 12 s kodnim imenom Peace će sadržavati nekoliko novih funkcija. U skladu sa svojim imenom, iOS 12 bi mogao donijeti ravnotežu u svemir nemirnih korisnika. Mogao bi doći s naprednim Do Not Disturb načinom rada, nekolicinom preoblikovanih izvornih aplikacija, a iPadi bi mogli upravljati aplikacijama kao karticama – što znači da bi ista aplikacija mogla istovremeno raditi na dvije kartice. Ta funkcija bi mogla zbližiti iPadov iOS i macOS, što bi bio dobrodošao potez.

Gurman se također drži informacija o dolasku univerzalnih aplikacija, kojima bi se moglo upravljati s bilo kojeg uređaja s jednim dodirom ili klikom. Ako ju preuzmete za Mac, to bi bila aplikacija za radnu površinu, a ako je za iOS, onda je riječ o mobilnoj aplikaciji. Već smo se bavili tom temom. Ali od sada, bit ćemo malo oprezniji. Mogli bismo zamisliti da Apple stvarno razmišlja o takvoj opciji, ali sada kada su službeno usporili, to bi moglo biti prebačeno za 2019 godinu. A zatim, tko zna…

Mislimo da ovogodišnji WWDC neće donijeti toliko uzbudljivih vijesti, ali stabilan sustav je potpuno vrijedan toga.

Izvor: The Verge

Zimska promocija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!