imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gurman: iOS 13 će imati Dark Mode


Mark Gurman jednostavno nije mogao zadržati ove informacije za sebe te je podijelio svoje misli o iOS-u 13, iPhoneu 2019 i sljedećoj generaciji iPada mini u jednom jedinom članku. Pripremite se na poplavu vijesti!

Gurman, koji se trenutno smatra kao jedan od najpouzdanijih izvora, je prikupio sve svoje informacije vezane uz Appleove buduće proizvode u jednom ogromnom članku. Pogledajmo ih jednu po jednu.

iOS 13 – Dark Mode

Pa, radije se ne bih toliko uzbuđivao oko toga, jer su u protekle 3 godine vijesti o Dark Modeu neprestano dolazile i tvrdile da će upravo on biti sljedeća značajka iOS-a, a to se na kraju nije dogodilo. U svakom slučaju, sada je Gurman potvrdio vijesti o dolasku tamnog načina rada, a on obično govori istinu.

Uz to, također je spomenuo i obnovljenu CarPlay platformu, potpuno novi početni zaslon i bolje upravljanje datotekama. U slučaju da ni to nije dovoljno, također će predstaviti i nova ažuriranja za iPad, sa značajkama poput postavljanja dva prozora iste aplikacije jedan pored drugog ili mogućnost pregledavanja nekoliko verzija iste aplikacije poput stranica u web-pregledniku.

iPhone 2019 – trostruka kamera

To se moglo čuti od nekoliko izvora, ali sada je Gurman konačno potvrdio vijesti: prva trostruka iPhone kamera će stići ove godine. Prema njegovim informacijama, samo će Max modeli imati treću kameru, zahvaljujući kojoj će korisnici moći fotografirati s većim optičkim zoomom i snimiti više piksela u širem rasponu kutova.

Navodno, dizajn se neće promijeniti ni ove godine, a zauzvrat, kamera će imati razvijenija softverska rješenja, doći će novi procesor A-serije i razviti će Face ID senzor. Zanimljiva je i činjenica da se prema Gurmanovim riječima, u Appleovom laboratoriju nalazi nekoliko prototipa koji su opremljeni s USB-C – slično iPadima Pro – umjesto s Lightning priključkom. Za sada je to samo test, pa ga ne možemo uzeti zdravo za gotovo.

iPad mini – zaista stiže

I na kraju, Gurman je spomenuo i iPad mini, iako je rekao samo nekoliko riječi o ovom proizvodu, uglavnom to da će zaista stići. Ipak, spomenuo je da će nasljednik 9.7-inčnog iPada, koji će iz nekog razloga narasti na 10 inča ove godine, dobiti snažniji procesor te da će zadržati svoj Lightning priključak. Vezano uz nove iPade, u posljednje vrijeme stižu konkretni znakovi.

Izvor: Bloomberg

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!