imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Grupne obavijesti: novi koncept iOS-a 12


Obavijesni centar iOS-a stalno je na meti kritika i brojni korisnici zagovaraju ideju njegovog redizajna. Premda ne očekujemo značajne inovacije u iOS-u 12, ovakvo nešto sigurno bi nam se svidjelo…

Prije nekoliko tjedana pisali smo o najvećim problemima trenutnog obavijesnog centra iOS-a, te koje bi lekcije u tom kontekstu Apple mogao naučiti od Androida. U brojnim anketama kojima se ispituju želje i očekivanja korisnika u svezi sljedećeg iOS-a, na prvom mjestu najčešće se nađe želja za preoblikovanjem obavijesnog centra, i to daleko ispred snova Dark Modeu. A ta nam činjenica otkriva mnogo toga.

Dvije temeljne stvari koje bi trebalo uvesti jesu sortiranje obavijesti prema prioritetima te povezivanje obavijesti vezanih uz istu aplikaciju. Ovo drugo osmislili je ekipa iz BirchTreeja, unutar okvira novih koncepata iOS-a 12, nazvanih „Obavijesti u iOS-u 12: San“. Toplo se nadamo da će se ovaj san ostvariti…

Povezivanje svih obavijesti vezanih uz jednu aplikaciju znači da vaš mozak ne treba obrađivati gomilu podataka dok pregledavate cijeli popis obavijesti. U ovom slučaju, imamo četiri poruke dva pošiljatelja unutar jednog polja obavijesti. Da je svaka poruka odvojena u svoju obavijest, to bi zauzimalo puno više prostora i bilo puno manje učinkovito jer bismo se morali vratiti skroz do početka i do najstarije poruke kako bismo razgovor pročitali otpočetka.

Metodom prikazanom na slici, mogli biste jednim pokretom ukloniti sve obavijesti jedne aplikacije ili pritisnuti na obavijest kako biste vidjeli individualne obavijesti unutar nje.

Ekipa je zamislila inovacije i u pogledu personalizacije, te bi uključili sljedeće postavke: „iOS bi trebao poredati vaše obavijesti na temelju toga koliko često reagirate na njih ili vam dopustiti da ih sami poredate kako bi najvažnije stvari uvijek bile pri vrhu popisa.“ Premda bi se takav obavijesni sustav mogao napraviti, Apple ne dopušta personalizaciju u tolikoj mjeri.

Kako god, barem možemo sanjati o tome.

Ovaj koncept ima novu viziju i Cover Sheeta. Sat bi tako bio smanjen te preseljen u gornji lijevi dio zaslona, čime bi se uštedjelo na prostoru. A trenutačna temperatura zraka savršeno bi se smjestila u oslobođeni prostor.

Naravno, ove slike samo su koncepti i još uvijek ne znamo s kakvim će nas nadogradnjama iznenaditi iOS 12. Prema dosadašnjim vijestima, ne trebamo očekivati nikakve velike inovacije u pogledu značajki jer će se tvrtka posvetiti stabilnosti sustava. Ipak, preoblikovanje obavijesnog centra nije tako zahtjevna želja.

Kako da se izrazim? To narod traži.

Izvor: 9to5mac, BirchTree

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!