imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Grimvalor – Mračne duše u vašem džepu


Suradnja s nedavno unaprijeđenim App Storeom, koji redovito obara godišnje rekorde, odličan je izbor za sve razvojne programere. Stoga nas ne čudi što je iOS App Store pun izvrsnih igara, a od listopada možemo uživati u sasvim novom svijetu s Grimvalorom.

S obzirom na trenutne trendove na tržištu, prava je rijetkost da vrhunska igra nudi samo jednokratnu kupnju umjesto redovitih IAP plaćanja, te da radi i izvanmrežno. Sjetimo se samo prošlogodišnje genijalne igre Inside, ili Oddomara lansiranog u proljeće. Sada je stigla ekskluzivna iOS igra Grimvalor, djelo finskog studija Direlight. Najveći uspjeh te ekipe bila je igra Swordigo iz 2012., a ona je ujedno i dobar pokazatelj onoga što i sada možete očekivati.

Grimvalor je u principu akcijska igra temeljena na vještinama i puna je RPG elemenata. Vaš je zadatak eliminirati sva čudovišta iz izgubljenih kraljevstva kralja Valora. Avanture vas vode kroz ruševine ogromnih dvoraca te mračne tamnice. Putem ćete sresti brojne likove koji će vam pomagati te vas voditi do novih izazova.

Grafika je vrhunska te igru najjednostavnije možemo opisati kao prekrasnu. Teksture i likovi vrlo su detaljno oblikovani, baš kao i sjene. Optimizacija je izvrsna i nema kašnjenja ili pregrijavanja. Srećom, autori su mislili i na nas koji imamo starije uređaje, pa je tu i opcija koja zahtijeva manje snage.

Igra vrvi napetim tučnjavama, a čudovišta se pojavljuju u raznim oblicima i veličinama, što igru čini dinamičnom. Kontrole su isto odlične te prilično intuitivne. Ako se ne možete naviknuti na dodirne kontrole, omogućena je podrška za razne MFi upravljače.

Osim tučnjave, jedna od prednosti ove igre jest razvoj likova te brojni predmet koji se mogu kupiti ili izraditi. Ako pobjeđujete u borbama, možete trošiti dijelove duše kako biste unaprijedili vještine (zdravlje, brzinu i energiju). Mnogo je mogućnosti da potrošite sve što se zaradili.

Prelaženje razina nije samo zabavno, nego i neophodno. Igra je jako slična serijalu Dark Souls, kako vizualno, tako i u pogledu težine. Ako želite pobijediti glavne negativce na kraju svake razine, morate naučiti i usavršiti razne pokrete. Također, ako već nemate strategiju, morate raditi na zdravlju i snazi svog lika.

Svi koji se odluče isprobati ovu igru mogu očekivati uzbudljivo iskustvo, a ja vam jamčim da ćete se vrlo brzo navući na nju.

Ukratko, Grimvalor je odličan izbor za sve koji vole vrhunske mobilne igre. Ne radi se od najjeftinijoj opciji u App Storeu, ali igra vrijedi svaku lipu.

Preuzmite Grimvalor iz App Storea (iPhone, iPad – 59,99 HRK)

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!