imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

GRID Autosport: iskustvo konzole na iPhoneu


Natjecatelj u kategoriji trkaćih igara koji je već osvojio konzole ušao je u borbu s drugim igrama na App Storeu. Igra GRID Autosport sada je stigla i na iPhone, i to s iznimno dobrom ponudom.

GRID Autosport je bila među najboljim igrama prethodne generacije konzola. Krajem prošle godine, lansirana je za iPhone i iPad uređaje. Međutim, nemaju svi mogućnost uživanja u igri; zbog visokih zahtjeva sustava, igra je dostupna samo na uređajima koji nisu mlađi od iPhonea 6s i iPada 2017 (kao i Pro linije), ali nešto više o tome ćemo reći kasnije.

Feral Interactive je objavio i nekoliko drugih igara za iOS i macOS. Iz njihove ponude, do sada smo imali priliku isprobati F1 2016. A sada smo provjerili možemo li za naš novac od GRID Autosporta dobiti iskustvo na razini konzole. Da, igra ne radi na freemium modelu, trebali biste platiti samo jednom, ali o tome ćemo reći više kasnije.

Grafika

Imamo FANTASTIČNU grafiku. Razvojni programer igre, Codemasters, je napravio zaista odličan posao. Nakon pokretanja, igra nam nudi mogućnost da preuzmemo HD teksturu DLC i mnoštvo drugih proširenja. Prije nego što smo uopće došli do prve utrke, veličina igre je bila preko 6GB, ali isplatilo se. Nakon nekoliko sekundi shvatili smo zašto: dobili smo nevjerojatnu grafiku koja je zaista nalik PS3 u Xboxu 360.

Igra zaista koristi svu snagu koja je u hardveru. Stoga, kako bi ju igrali, bit će vam potreban barem A9 čip. To nije iznenađujuće, slične igre u ovoj kategoriji – koje imaju verziju za konzolu ili PC – također zahtijevaju iste specifikacije. Većina uređaja može dosegnuti ovu razinu, međutim, igra se ne može pokrenuti na Apple TV-u 4. generacije; a ažuriranje za “malu crnu kutiju” se ne očekuje, barem ne uskoro.

Na iPhoneu 7 smo iskusili nekoliko fps padova, ali nije strašno ili uznemirujuće da umanji iskustvo igranja. U isto vrijeme, shvatili smo da se telefon uopće nije zagrijao tijekom igranja, te smo zbog toga imali osjećaj da igra ne koristi sav potencijal koji se nalazi unutar iPhonea.

Kontrole

Ne smatramo se majstorima trkaćih igara, ali nakon nekoliko vožnji, mogli smo prilično jednostavno upravljati, pobjeđivati u utrkama i skupljati bodove. Možemo birati između nekoliko kontrola, ali mi smo se držali onih tradicionalnih – desno je za ubrzavanje, lijevo je za kočenje. Možete prilagoditi osjetljivost kontrola, a automobili se ponašaju drugačije na svakoj stazi, što igri daje prilično realističan osjećaj, ali ju neće učiniti pretjerano teškom.

Kako napredujete kroz igru, možete nadograditi vozila i nema kupnje putem aplikacije. Nadamo se kako se to neće promijeniti u budućnosti.

Iskustvo igranja

Kao adaptacija konzolne igre, ova verzija ima različite načine rada: karijera, dodatna prvenstva, personalizirani kup, s vremenskim ograničenjem i brza utrka. U brzoj utrci možete odabrati bilo kakvu vrstu utrke, na bilo kojoj stazi s bilo kojim automobilima. Karijera će vam pak dati stvarno iskustvo natjecanja.

Ovdje također možete birati između sponzora i serije. Ne smijemo zaboraviti ni na dizajn zvuka u igri, koji je zaista izvanredan. Sve u svemu, igra vam daje zaista odlično i složeno iskustvo igranja za svoju cijenu.

Cijena

Za ovu igru, trebali biste izdvojiti 89,99 HRK, što se na prvi pogled može činiti kao puno novca za mobilnu igru; ali nema dodataka koje plaćate tijekom igre. Feral je raskinuo s modelom mikrotransakcija i nudi igru po fiksnoj cijeni s besplatnim DLC-om. Za sve one koje živcira besramno, naporno, “samo kupite ove dodatke” ponašanje EA Gamesa, Feral Interactive vam može ponuditi igru koja je slična Real Racingu. Jedina razlika je što ne morate sliniti nad skupim paketima.

Također, imaju jedan nedostatak. Dok vam druge igre nude sve veći broj raspoloživih automobila, u ovoj igri ćete imati ono s čime ste započeli. Ali iskustvo je potpuno isto. Nakon 3-4 sata igranja, uvjerili smo se da je GRID Autosport stvarno sjajna ponuda.

Preuzmite GRID Autosport s App Storea (univerzalno, 89,99 HRK)

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!