imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Google Photos aplikacija dostupna na Apple TVu


Imamo dobre vijesti za vas ako koristite Google Photos aplikaciju na vašem iPhoneu ili iPadu: sada aplikaciju možete koristiti i na Apple TVu zahvaljujući AirPlay podršci.

Iako korištenje Google Photos nije toliko uobičajeno u Apple okruženju, i dalje može biti odlična alternativa za sve koji bi željeli stvoriti kontinuitet između iOS i Android uređaja u pogledu pohrane fotografija primjerice. Google je napokon zakrpao ogromnu rupu u sustavu s malenim ažuriranjem: sve Google Photos aplikacije za iOS 10 imaju AirPlay podršku kao dio paketa ažuriranja.

01_google_photos_released_for_appletv

Sumnjamo da je ovo bio problem koji je mnoge korisnike držao budne noćima; to što nisu mogli vidjeti fotografije pohranjene na Google računima na TV, zato što postoji mnogo odličnih alternativa za postizanje ovoga – ako je ovo i vama bio problem, zasigurno ste do sada pronašli rješenje. Jedan od najočitijih izbora je Chromecast koji je u nešto sličan Apple TVu: iako ne pokriva iste funkcije kao i Apple TV, zrcaljenje zaslona je također jedna od osnovnih funkcija na Google uređajima.

Zanimljivo je što je ova opcija postala dostupna tek sada, s obzirom na to da je sve potrebno kako bi se AirPlay podrška dogodila već bilo prisutno. U Googleu su vjerojatno primijetili kako je sve veća potražnja za podrškom Apple TVa, otkako je tvrtka bila dovoljno ljubazna i pružila korisnicima mogućnost neograničenog prijenosa fotografija. Shvatite ovu neograničenost na vrlo ograničen način, jer možete prenijeti samo fotografije do 16MP, a videozapisi su ograničeni na 1080p rezoluciju.

02_google_photos_released_for_appletv

Nemojte se previše nadati, Apple TV zrcaljenje je dostupno samo za iOS uređaje: Android i uređaji s drugim sustavom i dalje nisu kompatibilni s Apple TVom zahvaljujući zatvorenom krugu koji je tvOS. Ako ne želite potrošiti puno novca na veću iCloud pohranu, ali kod kuće imate Apple TV koji ne koristite, Google Photos aplikacija definitivno može značiti rješenje za sve vaše probleme. Google Photos možete preuzeti besplatno s App Storea.

Izvor: 9to5mac

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!