imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Google Maps napokon imaju podršku za CarPlay


To se dogodilo prije no što smo očekivali. Mnogi su željno iščekivali ovu opciju i sada je napokon ovdje. Sljedeći na redu je Waze…

Appleov CarPlay dostupan je od pamtivijeka, nakon što je predstavljen iPhone 5 s iOS-om 7.1. Radi se o standardu koji omogućuje vašem iPhoneu da se poveže s automobilom te preuzme vodstvo.

Tako možete sigurnije upotrebljavati svoj mobitel dok vozite, te uživati u prednostima iOS-a, poput slušanja glazbe ili olakšanog razgovaranja. Naravno, tu je i najvažnija stvar – navigacija. Ali, postoji jedan problemčić:

Od samog početka, prije otprilike pet godina, korisnici na raspolaganju imaju samo Apple Maps.

A svi znamo što to znači. U redu, danas su stvari malo bolje, ali Appleovo rješenje daleko je od najpopularnijih opcija na tržištu. To je činjenica i korisnici bi radije upotrebljavali Google Maps ili Waze. Na žalost, to su bile puste sanje.

Sve do objavljivanja iOS-a 12!

Kada je sustav predstavljen, najavili su kako je omogućeno razvojnim programerima trećih strana da uključe podršku za CarPlay u svoje sustave. Google je, naravno, odmah prihvatio tu priliku. Sada se polako otkrivaju prve informacije. Mislili smo da će proces trajati puno duže, ali Google je već lansirao ažuriranje Google Mapsa 5.0 baš za iOS, te njime omogućio ovu opciju.

Radi se o tako dobrim vijestima da se ni Google nije mogao suzdržati prilikom objavljivanja ažuriranja:

Stvari koje nas vesele: duge, psići i Google Maps navigacija na Apple CarPlayu.

Ni mi se nismo mogli bolje izraziti. O Wazeu još nema nikakvih vijesti, ali sigurno nećemo trebati dugo čekati.

Izvor: The Verge

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!