imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Globalni skandal zbog emotikona lignje


Dugujete ispriku svakom pogođenom glavonošcu! Sramite se!

Sada smo te uloviti, Apple! Uvijek se hvalite da ste „u potpunosti ekološki osviještena i zelena“ tvrtka. Jeste li stvarno mislili da ćete nas začarati tim lijepim riječim? Zar uistinu vjerujete da vam lansiranje MacBooka od recikliranih materijala dopušta da radite što god poželite? Ne brinite, u laži su kratke noge.

Dopustite mi da vam postavim jedno pitanje. Što je prikazano na ovo slici? No? Recite, hajde.

Većina vas sigurno vidi slatku lignju. Pa, čemu onda cijela priča o uvrijeđenim glavonošcima? Unaprijed se ispričavam, ali moram vam reći da ovo na slici NIJE glavonožac. Monterey Ray akvarij iz Novog Zelanda objavio je poruku na Tweeteru u kojem ukazuju na ozbiljnu Appleovu pogrešku.

Dakle, tema ovog skandala je takozvani siphon.

Evo kako Wikipedia opisuje taj termin:

Siphon je anatomska struktura koja se pojavljuje kao dio tijela u tri razreda morskih mekušaca: puževa, školjkaša i glavonožaca (u članove ovih razreda ubrajaju se slatkovodni i morski puževi, školjke, hobotnice, lignje i sl.). Siphoni u mekušaca imaju oblik cijevi kroz koju teče voda (ponekad i zrak). Siphon je dio vanjske opne mekušaca i voda teče u ili iz šupljine te opne.

Pojednostavljeno, ono što mi smatramo slatkim nosom na licu lignje zapravo je taj siphon, koji se koristi za pokretanje, razmnožavanje i sl. i TREBA IĆI IZA GLAVE, A NE NA LICE!

Iskreno, mislim da više nitko neće gledati glavonošce istim očima.

Izvor: The Verge

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!