imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Gledajte YouTube preko cijelog zaslona na iPadu uz pomoć ovog trika


Jeste li primijetili da kada koristite Safari za otvaranje videozapisa na YouTubeu na vašem iPadu, ne možete ga pogledati preko cijelog zaslona? Štoviše, nedostaje vam i nekoliko drugih funkcija, poput PIP funkcije. Postoji rješenje za to!

Ako gledate videozapis na iPhoneu ili Macu tako da dodirnete ikonu za povećanje, možete gledati videozapis u punoj veličini. Ako učinite isto na iPadu, videozapis će se povećati u skladu s preglednikom i neki dijelovi će ostati vidljivi. Povrh toga, s obzirom na to da YouTube ne koristi izvorni iOS preglednik u Safariju, nije vam dostupna ni PIP funkcija. Međutim, ako ste dovoljno pametni ili znate nekoliko trikova, možete prevladati ovu dosadnu i besmislenu manu.

Naravno, nećete pronaći rješenje za ovaj problem u postavkama YouTubea, umjesto toga Bookmarklets vam nude rješenje. Ako do sada niste čuli za oznake, trebali biste znati da one mogu pokrenuti samo jedan javascript koji je u osnovi “minijaturna” web aplikacija. Ako također upotrebljavate Safari na vašem Macu i sinkronizirate ova dva gadgeta, onda će svježe dodani Bookmarklets biti dostupni na oba uređaja.

Dodavanje Bookmarkletsa u Safari

Operacija je vrlo jednostavna. Kako bi stvorili Bookmarklets, trebate učiniti sljedeće: stvorite oznaku za bilo koju stranicu i kasnije izbrišite naslov koji joj pripada, a zatim umetnite skriptu u taj prazni prostor, koji će kasnije djelovati kao oznaka.

Kako bi otvorili YouTube preko cijelog zaslona dok koristite Safari, morate učiniti sljedeće:

  • Otvorite Safari i potražite stranicu po vašem izboru
  • Dodirnite strelicu prema gore na dnu i spremite stranicu u vašu knjižnicu
  • Kopirajte ovu skriptu: javascript:document.querySelector(“video”).webkitEnterFullScreen ();
  • Pritisnite ikonu oznake na dnu i potražite određenu jedinicu koju ste ranije spremili
  • Umetnite skriptu, preimenujte i spremite

Vrijedi pohraniti ovu skriptu u zasebnu mapu ili u Favorite, kako bi do nje mogli doći uz samo nekoliko klikova.

Također je moguće doći do poznatog PiP načina s istim trikom. Možete to učiniti uz pomoć navedene metode. Upotrijebiti sljedeći kod: javascript:document.querySelector(“video”).webkitSetPresentationMode(“picture-in-picture”); najbolja stvar je to da radi čak i na vašem desktop pregledniku. Na taj način možete zanemariti YouTubeov standardni video player i umjesto toga koristiti Appleovu izvornu metodu.

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!