imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Glasine su o 11” iPadu Pro – Zašto?


Takvog uređaja najvjerojatnije neće biti. Razmišljati o tome bilo bi besmisleno. Ali, evo jedne glasine o kojoj bismo mogli razmisliti. A mi ćemo vam reći zašto.

U posljednje vrijeme bilo je mnogo vijesti o sljedećoj seriji iPada Pro. Među nima i nekoliko nevjerojatnih vijesti o iPad uređajima s podrškom za Face ID, ali bez Home tipke i okvira. Ništa naročito, a većina izvora očekuje predstavljanje takvog uređaja na sljedećem WWDC-u. Ipak, određeni izvori su dodali malo detalja i počeli pričati o iPadu Pro koji će biti veličine 11 inča umjesto 10.5”.

S jedne strane, to bi se moglo dogoditi – nisam Ming-Chi Kuo, niti Mark Gurman pa da imam točne informacije o Appleovim sljedećim uređajima. Ali moglo bi se činiti logično. S uklanjanjem Home tipke i puno tanjim okvirom, iPad Pro bi se lako mogao transformirati iz veličine 10.5” na veličinu od 11”. Ali taj potez se zapravo ne uklapa u sliku. A evo i zašto…

Prije svega, trenutni 10.5” iPad je prilično nov model, te će tek napuniti godinu dana starosti na sljedećem WWDC-u. I poprilično je popularan. Čak je i 9.7” iPad Pro potrajao 15 mjeseci i nije imao toliku potražnju, ali je imao stariji dizajn. Stoga nije iznenađujuće da je Apple zamijenio taj uređaj s novijim modelom. Međutim, teško da će zamijeniti nedavno ažurirani tablet.

Drugo, kada je riječ o nadogradnji proizvoda, Apple ga obično učini tanjim i manjim. Prema nedavnim uzorcima, prostor koji bi postao dostupan smanjivanjem okvira i uklanjanjem Home tipke bi se mogao iskoristiti za stvaranje manjeg iPada s istim zaslonom od 10.5”. To je vjerojatnije od dodavanja pola inče zaslonu, što bi trošilo još više baterije.

Kao treće, 11” je prilično blizu 12.9”. Nije bilo nedavnih vijesti o mijenjanju 12.9” linije proizvoda, tako da će ti proizvodi vjerojatno ostati nepromijenjeni. Zbog toga bi predstavljanje 11” uređaja moglo biti posve nepotrebno. Podizanje ljestvice s 9.7” na 10.5” je bio razuman potez, ali 11” nema toliko smisla.

Konačno, dodali bismo kako je glavni izvor glasina tajvanska web-stranica Economic Daily News, koja je napisana na kineskom jeziku. Stoga je moguće da je senzacija nastala zahvaljujući vijestima koje su temeljene na Google Prevoditelju; koji navodi sljedeće:

Očekuje se da će Apple lansirati novi iPad Pro oko 11 inča.

Željeli bismo istaknuti jednu važnu riječ u toj rečenici: OKO. To se također može odnositi na 10.5” uređaj, te ne mora značiti da će novi iPad Pro zasigurno imati 11” zaslon.

Sve u svemu, nije sigurno da će gore spomenuti tablet uopće biti predstavljen zato što se zaista ne uklapa u postojeću sliku. Prije no što počnete štedjeti za njega, pričekajte vijesti koje dolaze od Kuoa ili Gurmana vezano za tu temu.

Izvor: iPadInsight

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!