imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Fotografije dijelova iPhonea 8 preplavljuju internet


U proteklim tjednima, vidjeli smo akumulaciju bezbrojnih, više-manje vjerodostojnih fotografija dijelova Appleovog nadolazećeg proizvoda. Sada ćemo vam pokazati sve te fotografije sažete u jednom članku.

Zaslon

Sljedeće fotografije objavljene su na Weibo-u, društvenoj mreži koja je također poznata kao kineski Facebook. Navodno, na njima možemo vidjeti neke dijelove zaslona iPhonea 8, kao i Lightning priključak i neke fleksibilne kablove koji će pružati električnu vezu između dijelova telefona.

Procesor

Na sljedećim fotografijama možete vidjeti A11, procesor koji se nalazi u iPhonima koji stižu u rujnu. Ono što trenutno znamo je da će se ovaj čip nalaziti u iPhoneu 8 i u druga dva telefona koja će stići zajedno s njime, 7s modeli. Taj dio će biti isporučen od strane pouzdane TSCM tvrtke, a procesori će biti napravljeni uz pomoć nove proizvodne tehnologije pod nazivom 10 nanometarski FinFET, koji je tvrtka stvorila.

Bežično punjenje

Ove fotografije su također podijeljene na Weibo-u. Ovaj puta, uspjeli su fotografirati bežični punjač koji gotovo sigurno stiže u rujnu. Na fotografiji se nalazi mnogo različitih baza, ali nijedna od njih nije u završnoj fazi. To nije problem, barem možemo pogledati kako će unutarnji sklop izgledati.

Ono što biste trebali znati o indukcijskom punjenju jest to da Ming-Chi Kuo smatra kako ono neće biti dio početnog paketa iPhonea 8, već ćemo ga morati kupiti zasebno. John Gruber je pridodao tome rekavši kako indukcijsko punjenje vjerojatno neće biti spremno na vrijeme za predstavljanje u rujnu, te da će Apple početi s prodajom dodataka nakon predstavljanja novog iPhonea.

Faza testiranja

Napokon, došli smo do fotografija koje je navodno snimio zaposlenik Foxconna. Na fotografijama možete vidjeti iPhone 8 ispod tzv. Inženjerskog testa, EVT-a. Barem je to ono što kodno ime Ferrari u kutu sugerira, kao i ogromna crna točka koja se nalazi na sredini telefona i koja uvelike nalikuje bežičnom punjenju koje možete vidjeti gore.

Srećom, ove fotografije su objavljenje na Weibo-u početkom kolovoza, pa se s pravom možemo nadati da će iPhone 8 biti spreman na vrijeme. EVT faza je vrlo rana faza proizvodnje, za kojom slijedi ispitivanje valjanosti dizajna, DVT, te ispitivanje valjanosti proizvodnje, PVT.

Izvori: Macrumors 1, 2, 3, i 4

iPhone RED

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!