Fotograf snimao na Antarktici pomoću iPhone uređaja

Fotograf snimao na Antarktici pomoću iPhone uređaja

#Vijesti
2017. 02. 02.
John Bozinov je poznati ljubitelj prirode, a pobrinuo se da ne ostavi svoj iPhone 7 Plus kod kuće tijekom svojeg puta u Antarktiku, s kojim je mogao snimiti sjajne fotografije unatoč ekstremnim vremenskim uvjetima.

Antarktika je najhladnije i najtmurnije mjesto na svijetu; ali, ovo mjesto je raj za sve životinje koje tamo žive. Ne pričamo samo o pingvinima, nego i o fotografu Johnu Bozinovu. Tko se ne bi htio približiti ovim nevjerojatnim životinjama, pogotovo kada su tako prijateljski raspoložene?

Fotograf snimao na Antarktici pomoću iPhone uređaja

Još nevjerojatnije je kako nije trebao koristiti telephoto leću kako bi snimio ove fotografije: sve ih je snimio običnom 29mm lećom, pa ih je mogao teoretski snimiti i običnim iPhoneom 7. Najveći izazov koji su on i njegov telefon morali poraziti je put na velikoj hladnoći koji je trajao 2 mjeseca.

Fotograf snimao na Antarktici pomoću iPhone uređaja

Bozinov je pazio da iPhone nosi u džepu, jer postoji veliki rizik da hladnoća utječe na trajanje baterije. Ovo nije zbog nekakve greške s baterijom, jer se i baterije normalnih kamera ponašaju tako u ovim uvjetima. Osim toga, on je punio telefon svake noći, a uključio je i Airplane Mode, kako bi produžio trajanje baterije.

Fotograf snimao na Antarktici pomoću iPhone uređaja

Kao što je poznato svim iPhone fotografima, ove fotografije moraju biti snimane samo na iPhoneu, od početka do kraja procesa. John je upravo to napravio, snimio je fotografije s dvostrukom kamerom svojeg iPhonea 7 Plus, koristio osnovnu aplikaciju za snimanje, te VSCO i Snapseed aplikacije za post-produkciju.

Fotograf snimao na Antarktici pomoću iPhone uređaja Fotograf snimao na Antarktici pomoću iPhone uređaja Fotograf snimao na Antarktici pomoću iPhone uređaja Fotograf snimao na Antarktici pomoću iPhone uređaja Fotograf snimao na Antarktici pomoću iPhone uređaja Fotograf snimao na Antarktici pomoću iPhone uređaja

Izvor: Peta Pixel

Komentiraj