imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Flockers – kad ovce utihnu


Team 17? Worms? Zvuči poznato? Team 17, tvorci popularnih Worms video igara, nedavno su predstavili svoju novu igru – Flockers. Igra je smještena u Worms svijet, puna je crnog humora i njena mehanika igranja dosta podsjeća na već sada legendarnu igru Lemmings.

Kada se 1995. godine pojavila PC igra „Worms“, većina igrača ju je odlično prihvatila i igra je postala veliki hit. “Worms” su nas tako zabavljali dugi niz godina (zabavljaju nas još uvijek zahvaljujući iOS inačicama) te tijekom godina doživjela oko 20 različitih inačica te brojne klonove.

10380529_898075606873764_4067880991270518701_o

Naše drage ovčice su također dio Worms-a, ali je njihova uloga kratka i eksplozivna. Očito nezadovoljne tako epizodnom ulogom, i redovnim gubitkom svojih braća i sestara, ovčice su se pobunile i odlučile pobjeći i uživati na suncem okupanoj livadi punoj sočne, zelene trave.

Flockers-1

No, put do “obećane livade” je prepun smrtonosnih prepreka koje treba savladati mudro i timskim radom (sjećate se Lemmingsa?). Drobilice, ogromne pile, jame pune šiljaka i divovskih mesarskih noževa, to su samo neke zamke i naprave čiji je posao zaustaviti ovčice i rasplinuti poput oblaka od vune.

Flockers-2

Cilj igre je dovesti što više ovaca do kraja u što kraćem vremenu. Nagrada su bodovi i vuna kojom se kupuju ili spašavaju druge ovce koje dolaze u 18 različitih izgleda: standarno bijele, crne ili crno-bijele, zlatne, punk ovce, roboovce, zombiovce, 8bitneovce, ovce anđeli itd.

Flockers-3

Kao što smo već ranije spomenuli, postoji velika sličnost između Flockersa i Lemmingsa, druge popularne video igre devedesetih godina prošlog stoljeća, barem u pogledu same mehanike igranja. I ovdje ovčice ispadaju iz jedne cijevi i pokušavaju spas pronaći u cijevi s druge strane koja će ih spasiti od stradavanja. U iznalaženju rješenja, ovce si međusobno pomažu iako u konačnici jedan dio njih uvijek strada (bude žrtvovano).

Flockers-4

Igra sadrži 60 različitih i smrtonosnih nivoa, podržava spajanje s Facebook-om kako biste pratili napredak svojih prijatelja na mapi ili njihove najbolje rezultate. Sve u svemu, dosta zabavna mozgalica koja će vam pružiti sate uživanja. Pogotovo za igrače koji se sjećaju dobrih, starih Lemmingsa i kojima fale takve vrste igara na iOS uređajima.

Igru možete preuzeti s App Store-a na vašim iOS uređajima po cijeni od 2.49 $

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!