imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Na Facebooku neće biti gumba ‘dislike’


Neki će možda biti zaista razočarani zato što na Facebooku neće postojati gumb ‘dislike’. Glasnogovornik tvrtke potvrdio je da su pronašli drugi način za izražavanje negativnih osjećaja.

Čini se da kreativni sastanak nije bio tako uspješan. Rješenja se čini zaista dosadnima na prvi pogled: umjesto uvođenja ‘dislike-a’, testiraju ‘downvote’ gumb. Njegov cilj nije izraziti neslaganje, već da Facebooku pruži povratne informacije o komentarima koje drugi smatraju varljivima, uvredljivima ili neprimjerenima.

Drugim riječima: umjesto uvredljivog alata, Facebook je stvorio savršenog pomoćnika za trollanje. On bi mogao filtrirati one komentare koji izgledaju kao plaćeni oglasi ili propaganda.

Ne testiramo ‘dislike’ gumb. Istražujemo novu značajku pomoću koje bi nam korisnici mogli dati povratne informacije o komentarima na javnim objavama.

U budućnosti, ‘downvote’ gumb bi mogao izgledati ovako:

Gumb će sakriti komentar od glasača, koji će moći označiti komentar kao nevezan za temu, obmanjujući ili uvredljiv te obavijestiti Facebook o tome. Facebook neće proslijediti povratne informacije korisniku koji je komentirao, kao ni drugim korisnicima. Na taj način, izgledi za nasumičan rat protiv nekoliko komentatora se smanjuju na 0.

Ovo bi mogao biti prvi korak kojim Facebook pokušava suzbiti širenje lažnih vijesti, te ih ukloniti s naslovnica.

Korisnici već dugo vremena zahtijevaju ‘dislike’ gumb, ali 2015. godine Mark Zuckerberg, osnivač Facebooka potvrdio je da Facebook neće imati ‘dislike’ gumb. Oni ga vide kao loš utjecaj i prijetnju web-stranici. To bi mogao biti razlog iza rješenja koje više naginje prema funkciji čišćenja nego ‘dislike’ gumbu.

Izvor: TechCrunch

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!