imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Evo što se događa vašoj pošti koja je adresirana na Tima Cooka


Čak i ako je više nego iznenađujuće, sve poruke poslane Timu Cooku će biti pročitane. Neke od njih će pročitati sami CEO, dok će druge biti pročitane od strane asistenata. Uz to, obraćaju pozornost na vaše riječi…

Već neko vrijeme možemo pretpostaviti da Tim Cook ima prilično strog dnevni raspored. I to ne samo zato što vodi najvrjedniju tehnološku tvrtku na svijetu, već zato što je i sam podijelio nekoliko detalja tijekom godina. Znamo da ustaje u 3:45 ujutro, vježba, pojede malo pureće šunke ili žitarice s bademovim mlijekom bez šećera i čita poruke.

Puno njih… Otprilike između 7-800 svako jutro, prije nego što ode na posao.

Imajući na umu da je njegova službena e-mail adresa javna (tcook@apple.com), nije iznenađujuće da mu svatko može poslati poruku u bilo koje vrijeme. Ali što se dogodi s tim porukama? CNBC je istraživao upravo to i uspjeli su pronaći dvoje bivših zaposlenika koji su podijelili nekoliko detalja s njima.

Prema njihovim riječima, postoji osobni asistent koji prvo pročita sve poruke te zatim odabire tih 7-800 poruka koje Cook čita na početku dana. Poruke koje asistent ne odabere se prosljeđuju čitačima na nižim razinama (i njihovim asistentima).

Tu prolaze kroz još jedan krug izbora i tako dalje, i tako dalje. Međutim, prije ili kasnije, sve poruke su obrađene i pročitane, čak i ako samo manji dio poruka zapravo primi odgovor. Oni najsretniji će primiti odgovor koji je potpisao sami Tim Cook.

Poruke su toliko važne u Appleu, jedan od izvora kaže da je to razlog zbog kojega je Apple Watch sada uređaj orijentiran prema zdravlju. Tvrde da prva verzija nije trebala biti takva. Ali povratne informacije korisnika o tome kako je uređaj spašavao živote su preplavile Apple. Zatim je tvrtka shvatila da u zdravstvenoj industriji postoji ogroman potencijal i okrenula razvoj Apple Watcha u tom smjeru. A tko zna što će tek doći…

Stoga, slobodno pošaljite poruku Timu Cooku, jer možete biti sigurni da će ju netko pročitati i da vaš trud neće biti uzalud!

Izvor: CNBC

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!