00_ios11_compatibility_with_devices_cover

Evo s koji će uređajima iOS 11 biti kompatibilan

#Vijesti
2017. 06. 09.

Premda nas od objavljivanja službene verzije iOS-a 11 dijele još četiri mjeseca, ljudi se već pitaju hoće li raditi na iPhonima i iPadima koje trenutno koriste. Evo popisa.

Kao i obično, Apple je predstavio najnoviju osnovnu verziju iOS-a, iOS 11, na ovogodišnjem WWDC-u. Od danas je dostupna razvojna beta verzija, ali službeno objavljivanje bit će tek s novim iPhoneom, a očekujemo da će to biti ove jeseni. Operativni sustav bit će dostupan za preuzimanje na ovim uređajima:

01_ios11_compatibility_with_devices

To znači da će se korisnici iPhonea 5 i 5c morati pozdraviti s iOS-om 11, jer za te uređaje više neće biti podrške. S iPadima nema nikakvih promjena: svi koji rade na iOS 10 moći će bez problema prijeći na iOS 11. Jedini je izuzetak četvrta generacija iPada, koja je – nažalost – izuzeta s popisa podržanih uređaja.

Također je dobro pripremiti se na to da neće sve funkcije biti dostupne na starijim modelima iPhonea i iPada, kao što, primjerice, Split View nije funkcionirao na iPadu 4 s iOS-om 10. Razlog za to jednostavna je činjenica da Apple radije zabrani određene funkcije na slabijim uređajima, nego da se korisnici žale na često smrzavanje ili slične probleme.

Također vas želimo upozoriti da ne preuzimate trenutnu beta verziju na iPhone ili iPad koji svakodnevno koristite. O tome smo pisali prije nekoliko dana, a taj članak možete pročitati ovdje.

Komentiraj