EPGL želi raditi iOS aplikacije za kontaktne leće

EPGL želi raditi iOS aplikacije za kontaktne leće

#Vijesti
2016. 10. 20.
Tvrtka EPGL, koja se bavi prodajom medicinskih potrebština, poznata je po svojim “pametnim” kontaktnim lećama. Stranica Appleinsider.com objavila je kako upravo ova tvrtka planira razviti aplikacije koje će biti kompatibilne s iOS operativnim sustavom, a cilj je upotrijebiti leće u svrhu AR tehnologije.

Predsjednik EPGL-a Michael Hayes izjavio je kako tvrtka koristi želi razviti iOS aplikacije koje bi prikazivale sliku na njihovim lećama, točnije na rubovima istih. Ovakva upotreba zahtjevala bi manje energije, može se namjestiti brzo te može biti dobro prilagođena elastičnom materijalu kontaktne leće.

EPGL želi raditi iOS aplikacije za kontaktne leće

Projicirane slike bile bi čiste, a leće bi mogle i preusmjeravati sliku prema zjenici te na taj način pomogle ljudima koji imaju problema s vidom.

Upotreba AR tehnologije u kontaktnim lećama izbjegla bi problem s kojim su se susreli veći uređaji kao što je Google Glass, koji je unatoč tome zabranjen u mnogim državama zbog mogućnosti snimanja ljudi bez njihove dozvole i znanja.

EPGL ima patente, a razvio je i neke tehnologije za prikupljanje energije treptanja, punjenje kontaktnih leća, optičke senzore za elektroničke kontaktne leće i još mnogo toga.

EPGL želi raditi iOS aplikacije za kontaktne leće

Appleov CEO Tim Cook već je nekoliko puta izjavio kako smatra da AR tehnologija koja može ponuditi mnogo toga, a prema njegovim izjavama je vrlo jasno kako se Apple planira posvetiti AR tehnologiji, umjesto VR tehnologiji.

Čini se kako bi rad ove dvije tvrtke mogao uroditi nečim zaista značajnim u području AR tehnologije, a kako će upotreba ove tehnologije izgledati možemo samo čekati i vidjeti.

Izvor: Appleinsider.com

Komentiraj