imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Ekran bez okvira i Face ID na svemu!


Barem takvu budućnost proriče ovaj novi video. Je li zbilja potrebno da se nove funkcije iPhonea X primijene i na sve druge uređaje?

Skupina CURVED/labs uvijek stvara videa od kojih nam podivlja mašta. Kako prednarudžbe za iPhone X počinju ovoga petka, nije ni čudno da su sada smislili novu ideju: kako bi izgledalo kada bi svi Appleovi uređaji imali zaslon bez okvira te Face ID?

Ekran bez okvira donio bi najveću promjenu Apple Watchu. Kako je njegova maksimalna veličina 42 mm, a bilo bi besmisleno povećavati tu brojku, jedini način da se ekran poveća jest uklanjanjem okvira. Istovremeno, uvođenje Face ID-a ne bi imalo previše smisla: upisivanje lozinke za otključavanje uređaja ne predstavlja toliki problem da bi se trebalo razmišljati o nekakvoj drugoj vrsti identifikacije.

S druge strane, prikazi MacBooka i iMaca na sasvim su drugoj strani spektra kada je riječ o Face ID-u. Naime, ovi uređaji izgledaju nevjerojatno na slikama; zbilja je prekrasno kada ekran prekriva čitavu prednju stranu, samo s malim usjekom na vrhu. Štoviše, bilo bi korisno kada bismo mogli otključati svoja računala pomoću Face ID-a – jedan pogled bio bi dovoljan da pokrenemo sustav.

Međutim, je li taj crni rub oko ekrana toliko iritantan? To pitanje je na mjestu jer nikada ne razmišljamo o okviru dok koristimo računalo; s druge strane, možda se radi o tome da smo se jednostavno naviknuli da njega. Također nismo sigurni kako bi OLED zasloni utjecali na cijenu ovih uređaja. U slučaju iMaca od 27 inča razlika bi mogla biti bolna.

Prikazi iPada možda su najbliži realnosti. Znamo da je Touch ID prvo postavljen u iPhone, potom u iPad, a tek onda u MacBook, pa postoji šansa da će Face ID prijeći isti taj put.

Na kraju, imamo koncept iPhonea SE sa zaslonom iPhonea X. Ako u budućnosti izađe iPhone s nižom cijenom, najvjerojatnije će ga sastaviti od hardvera kojeg imaju pri ruci. Da bi se to ostvarilo, Apple zbilja mora ubrzati proizvodnju iPhonea X, koja je usporena upravo zbog ovih novih komponenti. Premda se sve svodi na pitanje ukusa, rekli bismo da je ovaj raniji koncept iPhonea SE lakši za proizvodnju, ali jednako lijep.

Izvor: CURVED

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!