imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

EKG značajka Apple Watcha je spasila život


Značajka je postala dostupna prije otprilike mjesec dana, i mnogi joj zapravo mogu zahvaliti na svojim životima.

Tim Cook je na Twitteru podijelio priču Elisse Lombardo; EKG, jedna od novih značajki Apple Watcha Series 4 je spasila život njenom suprugu, a naravno, može zahvaliti i izvrsnoj stručnosti medicinskih stručnjaka.

Kako priča otkriva, njezin suprug je Watch nosio samo 2 dana, kada ga je on obavijestio da nešto nije uredu s njegovim otkucajima srca. Nakon brzog praćenja, nisu samo otkrili da ima 150 otkucaja u minuti, već i fibrilaciju atrija. Naravno, odmah su potražili hitnu medicinsku pomoć.

 

 

Medicinski stručnjaci su otkrili veliku blokadu u njegovim arterijama, te su ispravili problem s umetanjem dva stenta u blokirani prolaz. Zahvaljujući Apple Watchu, stanje mu se stabiliziralo dva dana kasnije, a simptomi su prošli bez tragičnih posljedica.

U vezi s ovim događajem. Tim Cook je dodao kako mu je drago čuti da se čovjek osjeća bolje i kako priče poput ove inspiriraju njega i njegov tim.

Ovo nije prvi puta da je Apple Watch spasio život, a najznačajnije događaje obično podijelimo s vama. Štoviše, ovo nije prvi uspjeh EKG funkcije na Apple Watchu otkako je službeno aktivirana u prosincu; gotovo odmah nakon aktivacije, značajka je spasila život 46-godišnjeg muškarca iz Teksasa.

Unatoč nedvosmislenim prednostima, većina liječnika je još uvijek pomalo skeptična u pogledu korisnosti ove značajke. Prema nekim mišljenjima, kućno praćenje EKG-a bi moglo rezultirati lažnim osjećajem sigurnosti, ili pak prenatrpanim čekaonicama i lošom zdravstvenom uslugom zbog lošeg praćenja. Definitivno se isplati pogledati videozapis koji je Verge napravio vezano uz ovu temu.

Izvor: MacRumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!