imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

EKG značajka Apple Watcha je spasila život


Značajka je postala dostupna prije otprilike mjesec dana, i mnogi joj zapravo mogu zahvaliti na svojim životima.

Tim Cook je na Twitteru podijelio priču Elisse Lombardo; EKG, jedna od novih značajki Apple Watcha Series 4 je spasila život njenom suprugu, a naravno, može zahvaliti i izvrsnoj stručnosti medicinskih stručnjaka.

Kako priča otkriva, njezin suprug je Watch nosio samo 2 dana, kada ga je on obavijestio da nešto nije uredu s njegovim otkucajima srca. Nakon brzog praćenja, nisu samo otkrili da ima 150 otkucaja u minuti, već i fibrilaciju atrija. Naravno, odmah su potražili hitnu medicinsku pomoć.

 

 

Medicinski stručnjaci su otkrili veliku blokadu u njegovim arterijama, te su ispravili problem s umetanjem dva stenta u blokirani prolaz. Zahvaljujući Apple Watchu, stanje mu se stabiliziralo dva dana kasnije, a simptomi su prošli bez tragičnih posljedica.

U vezi s ovim događajem. Tim Cook je dodao kako mu je drago čuti da se čovjek osjeća bolje i kako priče poput ove inspiriraju njega i njegov tim.

Ovo nije prvi puta da je Apple Watch spasio život, a najznačajnije događaje obično podijelimo s vama. Štoviše, ovo nije prvi uspjeh EKG funkcije na Apple Watchu otkako je službeno aktivirana u prosincu; gotovo odmah nakon aktivacije, značajka je spasila život 46-godišnjeg muškarca iz Teksasa.

Unatoč nedvosmislenim prednostima, većina liječnika je još uvijek pomalo skeptična u pogledu korisnosti ove značajke. Prema nekim mišljenjima, kućno praćenje EKG-a bi moglo rezultirati lažnim osjećajem sigurnosti, ili pak prenatrpanim čekaonicama i lošom zdravstvenom uslugom zbog lošeg praćenja. Definitivno se isplati pogledati videozapis koji je Verge napravio vezano uz ovu temu.

Izvor: MacRumors

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!