imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

DxOMark: iPhone XS ima jednu od najboljih kamera na svijetu


Kamera iPhonea XS i iPhonea XS Max zasjela je na drugo mjesto prema rezultatima testova poznatog nezavisnog francuskog laboratorija. Jasno se vidi napredak u odnosu na prethodne modele.

DxOMark jučer je objavio rezultate testova provedenih na kameri iPhonea XS Max. Inače, DxOMark se smatra najpouzdanijim izvorom za testiranje kamera pametnih telefona. Ovom su prilikom snimili i analizirali više od 1500 fotografija te dva sata snimki, nastalih u laboratorijskim uvjetima te na otvorenom. A rezultati?

iPhone XS Max ima jednu od najboljih kamera među pametnim telefonima.

Preciznije, DxOMark dodijelio je iPhoneu XS Max 105 bodova, što je dovoljno za drugo mjesto. Samo je kamera Huaweija P20 Pro bolja, sa 109 bodova. iPhone X lani je osvojio 97 bodova na istom tom testu, pa je napredak očigledan. Ovo je jedna od rijetkih godina kada kamera iPhonea nije zasjela na prvo mjesto. Međutim, tehnološka je industrija vrlo dinamična i promjene su neminovne, pa je svaki uspjeh samo privremen.

DxOMark je pohvalio odlične značajke fotografija i snimki nastalih u prirodnom okružju, visoki dinamički raspon te vrhunske detalje. Istaknuli su Smart HDR funkciju koja pomaže u postizanju „vrlo dobre ekspozicije subjekta te široki dinamički raspon kako pri snažnom osvjetljenju, tako i u zatvorenim prostorima.“ Video značajke kamere postigle su 96 bodova, uz komentar da je „kvaliteta videa izvrsna kod snažnog osvjetljenja.“

Također su istaknuli koliko se kamera poboljšala u odnosu na prošlogodišnji model. Najzanimljivije je da su ti rezultati najvjerojatnije postignuće softverskih rješenja i procesora A12, a ne hardverskog dijela kamere.

iPhone XS Max Smart HDR
iPhone X Smart HDR

iPhone XS nije uspio zasjesti na prvo mjesto samo zbog noćnih snimki. Prema DxOMarku, zbog slabijeg osvjetljenja, šum na slikama bio je značajniji nego kod drugih uređaja te kategorije. Sve u svemu, objašnjenje su zaključili u pozitivnom tonu:

„novi Appleov uređaj idealan je izbor za sve mobilne fotografe.“

Sve detalje testa možete vidjeti na stranici DxOMark.

Napomena: Iako je DxOMark testirao iPhone XS Max, njegova je kamera potpuno jednaka kameri iPhonea XS, pa je uporaba naziva oba uređaja u potpunosti namjerna.

(via MacRumors)

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!