imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

DxOMark: iPhone XR ima najbolju kameru s jednom lećom


Prema rezultatima poznate nezavisne stranice za testiranje kamera, ona s jednom lećom na uređaju iPhone XR najbolja je u svojoj kategoriji.

Ekipa DxOMark-a daje najpouzdanije informacije u pogledu mjerenja kvalitete fotografija, i njima svi vjeruju. Nakon testiranja iPhonea XS, posvetili su se sposobnostima kamere iPhonea XR. Rezultate su objavili tek nedavno.

Krenimo od najvažnijeg: dok je kamera iPhonea XS i XS Max „tek“ druga najbolja kamera na tržištu pametnih telefona, mrvicu zaostajući za Huawei P20 Pro modelom, iPhone XR uspio je nadjačati čitavu kategoriju kamera s jednom lećom. Appleov novi top model ostvario je 101 bod, a ne treba se skrivati ni od uređaja s dualnom lećom jer je u toj kategoriji zasjeo na sedmo mjesto.

Između ostalog, stručnjaci ističu da je u pogledu osnovnih karakteristika kamere XR uvelike sličan XS-u Max. Štoviše, kada su u pitanju snimke, oba uređaja imaju isti ukupni rezultat, što znači da su prednosti kamere s dvostrukom lećom vidljive samo u pogledu fotografiranja.

Nadalje, rezultati pokazuju da iPhone XR ima odličnu ekspoziciju i dinamički raspon, detalji se dobro čuvaju, boje su jasne i živopisne, dok je autofokus brz i precizan. Što se tiče nedostataka, naveli su smanjenje detalja na uvećanim slikama, smetenje pri slabijim svjetlosnim uvjetima, pomalo neprirodan bokeh efekt te nestabilnosti u balansu bijele boje prilikom snimanja u zatvorenom.

Lijevo: iPhone XR. Desno: iPhone XS Max

Sve u svemu, iPhone XR ima sve karakteristične prednosti iPhonea, a isto vrijedi i za slabosti. Najbolje je što ovaj uređaj dokazuje da i kamere bez dualne leće daju odlične rezultate. iPhone XR time je skinuo s trona Google Pixel 2 i to nakon dugo vremena.

Ovdje možete vidjeti detalje testiranja.

Izvor: MacRumors

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!