imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Dvije postavke za novi Apple Pencil koje morate isprobati


Ako namjeravate kupiti drugu generaciju Apple Pencila, ove dvije postavke mogle bi vam biti jako korisne.

U usporedbi s prvom generacijom, novi Apple Pencil učinio je spoj iPada i digitalne olovne cjelovitijim, i to zahvaljujući novom dizajnu, magnetnoj konekciji i novim značajkama. Evo dvije postavke koje biste trebale omogućiti prilikom prvog povezivanja.

Double Tap

Čim fizički povežete Pencil s iPadom, iskočit će Apple Pencil izbornik u Postavkama. Tamo možete vidjeti što olovka može napraviti kada je dva puta dodirnete, a dostupne su četiri opcije. Zadnja je isključivanje što očito nije najpametniji izbor u slučaju Apple Pencila 2.

Osim toga, možete odabrati „Switch Between Current Tool and Eraser“ (prebacivanje iz trenutnog alata u gumicu i obrnuto), „Switch Between Curren Tool and Last Used” (prebacivanje iz trenutnog alata u onaj posljednji korišteni i obrnuto) te „Show Colour Palette” (prikažu paletu boja).

Korištenje Apple Pencila s bilješkama na zaključanom zaslonu

Jedna od najkorisnijih kombinacija iPada i Apple Pencila jest mogućnost da odmah počnete voditi bilješke na zaključanom zaslonu. Da biste to omogućili, idite u Postavke > Bilješke i odaberite između ponuđenih opcija: isključeno, uvijek stvori novu bilješku, nastavi s posljednjom bilješkom na zaključanom zaslonu ili nastavi s posljednjom bilješkom pregledanom u aplikaciji Bilješke.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!