imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Doslovna personalizacija: AirPodsi koji se prilagođavaju vašim ušima


Appleu je potvrđen novi, vrlo uzbudljiv patent, zahvaljujući kojem bi se Appleove slušalice mogle same prilagođavati vašim ušima.

Appleu je potvrđen patent broj 10 063 960 u američkom uredu za patente USPTO. Naslov tog patenta je „Slušalice i sustavi osjetljivi na pritisak i metode njihove uporabe“, a upućuje na to da se radi o slušalicama koje mogu reagirati na pritisak.

Premda je senzor pritiska kao dio slušalica teško zamisliv, opis patenta ne ostavlja prostora sumnji. Taj senzor (ili možda više njih) služit će za utvrđivanje veličine i oblika korisnikovih ušiju. Na mjestima na kojima je pritisak veći, slušalice će tješnje prianjati, a ondje gdje je manji, bit će opuštenije.

Procesor u slušalicama stvarao bi „akustični model“ korisnikovog uha, te utvrdio glasnoću i dominaciju određene frekvencije te druge slične karakteristike. Pojednostavljeno, mogli bismo imati doslovno personalizirano iskustvo slušanja glazbe. Genijalno!

Naravno, nema garancije da će ovaj patent ugledati svjetlo dana. Apple, kao i druge tvrtke, godišnje prijavi mnogo patenata, ali samo njih nekolicina ode korak dalje i postane neka nova tehnologija.

Izvr: AppleWorld.Today

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!