imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Donald Trump ponovno koristi iPhone

Donald Trump ponovno koristi iPhone


Donald Trump je prije oko godinu dana, kada je još bio predsjednički kandidat, pozvao svoje glasače da bojkotiraju Apple zbog slučaja San Bernardino. Kao dio bojkota, odlučio je i sam prijeći na Android uređaj. Sada kada je prešao u Ovalni Ured, njegov sigurnosni tim dao mu je da opet koristi iPhone.

Kao što znamo, Trumo sam upravlja svojim računima na društvenim mrežama, pogotovo na Twitteru, s entuzijazmom američkog tinejdžera. Neki analitičari kažu kako je pobijedio na izborima zbog te navike, jer je lakše mogao proširiti svoju mudrost čitateljima. Prije je koristio iPhone kako bi tweetao, ali kada Apple nije htio probiti svoj operativni sustav i uređaje vezane uz napad u San Bernardinu, tadašnji biznismen Trump pozvao je svoje čitatelje na bojkot Appleovih proizvoda.

Prebacio se na Android telefon, Samsung Galaxy S3, koji je već tada bio poprilično zastario. Nije imao problema s ovom promjenom dok nije postao predsjednik. Komunikacija čovjeka koji vodi jednu od svjetskih velesila mora biti potpuna tajna. Veliki problemi koje je izazvala Hillary Clinton kada je koristila email niske sigurnosti umjesto vladinog emaila nisu bili slučajni. Bivši predsjednik Barrack Obama pričao je o tome kako izgleda predsjednički telefon u intervjuu s Jimmyjem Fallonom.

Bivši predsjednik je praktički dobio igračku od svog sigurnosnog tima s kojim nije mogao zvati, fotografirati ili slati poruke. Ove zaštitne mjere su potrebne, jer postoje glasine o ogromnim hakerskim timovima koji su se okupili samo kako bi probili Android telefon koji je Trump koristio. Situacija je postala neodrživa iz sigurnosnih razloga, pa je sigurnosni tim uzeo S3 iz Trumpovih ruku i dali su mu iPhone kako bi mogao nastaviti koristiti Twitter.

Sve je ovo potvrdio Dan Scavino Jr., Trumpov direktor društvenih mreža i viši savjetnik: predsjednik koristi novi iPhone, te većinu postova piše sam.

Kakav iPhone bi Trump mogao imati? Možda se zaljubio u novi PRODUCT(RED) uređaj?

Izvor: 9to5mac

iPhone_SE_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.