imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Dolazi prijenosni punjač za Apple Watch?

Dolazi prijenosni punjač za Apple Watch?


Appleu je odobren novi patent, koji im omogućava stvaranje zanimljivog rješenja za punjenje Apple Watch uređaja u pokretu. Tvrtka planira u budućnosti riješiti nekoliko problema istodobno s ovim rješenjem.

Punjivi dodaci za nosive elektroničke uređaje. Ovo je sjajno ime patenta koji je Apple predao u U.S. Patent and Trademark Office u srpnju 2015. godine. U međuvremenu im je taj patent odobren, pa u teoriji ništa ne može zaustaviti Apple da predstavi novu serija narukvica za Apple Watch koje imaju mogućnost da pune uređaj. Riječ je o tehnologiji u kojoj je narukvica ujedno i induktivni punjač. Mnoge tvrtke koje proizvode dodatke su obećavale ovakvo rješenje, ali nisu ponudile takve proizvode.

Dolazi prijenosni punjač za Apple Watch?

Ovaj uređaj bi mnogo toga posudio od postojećeg Magnetic Charging kabela za Apple Watch. Glavni dio prijenosnog punjača bi izgledao kao veća, plosnata baterija. Ali, energija bi dolazila s manje unutarnje baterije, kako bi mogao biti prijenosan. Punjenje bi bilo moguće u oba smjera, što znači kako biste mogli napuniti punjač sa Apple Watchem. Apple je sve opcije uzeo u obzir kako bi riješio problem povezivosti: Lightning, USB, mini-USB, a pojavio se i nikad prije viđen mini-Lightning. Osim toga, punjač koji bi dolazio sa satom također bi bio funkcionalan, što je vrlo pametan potez od strane Applea.

Kako bi bio što efikasniji, glava punjača bi se spojila savršeno sa satom na isti način kao i postojeći punjači. Ostatak kabela bi se stavio ispod, ili unutar narukvice. Druga opcija zvuči još bolje za kabel, jer bi se integrirala i zaštita za njega. Naravno, izgled bi također bio bolji kada se kabel ne bi vidio, ali nakon što je Apple predstavio Smart Battery Case, nismo više sigurni da će Apple odabrati ovaj put.

Dolazi prijenosni punjač za Apple Watch?

Dobra vijest je što ne bismo morali reći zbogom optičkom senzoru (koji mjeri otkucaje srca) kako bismo mogli koristiti ovaj proizvod. Na ovakvim narukvicama nalazio bi se i maleni prozirni prozorčić, kako bi infra zrake mogle prolaziti kroz njih. Apple je razmišljao i o dodatnoj toplini koju bi izazvao punjač, pa su inženjeri smislili rješenje u kojem bi dodali više modova punjenja u uređaj. Senzor bi regulirao toplinu dok se uređaj puni, ovisno o tome koristi li korisnik uređaj u tom trenutku. Kada bi korisnik skinuo uređaj, punjenje bi se pojačalo. Nismo saznali što bi se dogodilo kada bi korisnik skinuo sat, pa ga onda vratio nakon nekog vremena, jer bi teoretski još uvijek bio vruć.

Dolazi prijenosni punjač za Apple Watch?

Ovo je tipična upotreba patenta koju bismo voljeli vidjeti na idućem Apple Watch modelu, ili barem na Appleovim dodacima. Nadamo se da će Apple zaista iskoristiti ovaj patent, jer bi projekt mogao biti lakši za provedbu od modularnog Apple Watcha.

Izvor: Apple Insider

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.