imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Dark Mode bi mogao napokon doći s iOS-om 13


Osim toga, mogli bismo očekivati obnovu opcije više prozora na iPadu, a postoji mogućnost i mijenjanja najblesavije geste i najdosadnijeg skočnog prozora.

Guilherme Rambo iznio je nova predviđanja na stranici 9to5mac, ovoga puta u vezi s iOS-om 13. Najvažnija stvar vjerojatno je dolazak Dark Modea, koji će se moći aktivirati u Postavkama te raditi sa svim zadanim aplikacijama.

Jedan od ranijih koncepata

Još jedna ugodna promjena tiče se signala za mijenjanje glasnoće. Sada se pojavljuje veliki skočni prozor u sredini zaslona uvijek kada mijenjate glasnoću, pritom skrivajući većinu sadržaja. To nipošto nije ugodno rješenje, pa se veselimo novoj i boljoj verziji. Ali za sada nemamo nikakvih primjera.

Korisnici iPada mogu očekivati dvije velike promjene. Za početak, opcija više prozora mogla bi biti unaprijeđena. Nije nam jasno što to točno znači – nekakav video mogao bi nam pomoći da bolje razumijemo. Činjenica da Apple radi na boljem rješenju za rad s više prozora mogao bi biti dio njihovog velikog plana da tableti zamijene računala.

Još jedna korisna promjena mogla bi se ticati opcije „Poništi“. Sada trebate protresti iPad da biste je aktivirali, što nije najelegantnije rješenje. S iOS-om 13 možda će biti predstavljena gesta povlačenja s tri prsta koja bi se koristila za poništavanje. Nama to već zvuči logičnije.

I aplikacija Mail mogla bi biti unaprijeđena: mogli biste organizirati poruke prema temama, primjerice oglasi, posao, kupnja i slično. Možda ćemo dobiti i opciju naknadnog čitanja.

Iako se Rambo nije pozvao na određene izvore, do sada se pokazao kao vrlo pouzdan izvor informacija. Stoga se nadamo da će se njegova predviđanja ostvariti.

Koja vam se novina najviše sviđa?

Izvor: 9to5mac

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!