imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Današnji WOW: Eddy Cue se ne slaže s ljudima koji misle da je Apple spor sa inovacijama


Bilo bi prilično čudno kada bi se slagao, ali je i dalje dobro pročitati razloge koje je dao kada ga je o tome pitala Indijska publikacija Livemint. Ako ste jedan od onih koji misli da Apple uopće nije stvorio ništa novo otkako je Steve Jobs umro, riječi Eddya Cuea su vjerojatno za vas.

Prošlo je desetljeće od predstavljanja prvog iPhonea, koji je nesumnjivo jedan od Appleovih najvećih postignuća, i šest godina otkako je Steve Jobs preminuo. Neki od kritičara smatraju da se u Cupertinu nije dogodilo ništa vrijedno spomena otkako je pokojni vizionar Applea umro, te da je cijela tvrtka u padu, barem u pogledu inovacije. Nije nikakvo iznenađenje da Appleov voditelj usluga ne dijeli ovo mišljenje.

Ne slažem se s time i mislim da smo bili nevjerojatno inovativni.

Vođa će ga vjerojatno potapšati po glavi zbog toga.

Cue je istaknuo da su i iPad i Apple Watch predstavljeni nakon iPhonea “Steve Jobs nije imao nikakve veze s Apple Watchem), a ti su proizvodi tijekom godina postali odlučujući čimbenici. Osim toga, on smatra da je Appleov rad s Macovima, macOS-om i iOS-om odličan, i da nije čudo zašto su vodeći na tržištu. Iako bi mnogi vjerojatno raspravljali s Cueom zbog trenutnog iOS-a, nemojmo razmišljati o tome.

Apple je kroz povijest poznat po tome da izlazi s proizvodima koji definiraju industriju, bilo da je riječ o Macu ili iPhoneu ili pak iPodu. Ali tijekom proteklog desetljeća, došlo je do percepcije da se tempo inovacije i tempo kojim Apple predstavlja revolucionarne proizvode koji mijenjaju pravila igre nekako usporio. Što imate za reći na to? – Livemint je hrabro postavio pitanje. Eddy Cue je imao prilično izravan odgovor na to:

Nema šanse! Prije svega, iPhone je 10 godina star. To je posljednje desetljeće. iPad je došao nakon toga i Watch je došao nakon toga. Dakle, ne slažem se s time i mislim da smo bili nevjerojatno inovativni. To čak ne uzima u obzir rad koji je napravljen na Macu, iOS-u i MacOS-u, s tog stajališta gdje mislim da smo vodili tržište. Kada razmislite o proizvodima koje smo napravili tijekom vremena, posjedujete puno njih. I jednostavno pretpostavite da je svake godine bio novi proizvod. Ali nije. Ne možete napraviti revolucionarne nove proizvode svaka dva mjeseca, ili svakih šest mjeseci ili što ja znam. Za njih je potrebno vrijeme.

I ‘daj pet’ od Drakea.

Dakle, Cue smatra da problem nije to da se inovacija usporila, već da je potrebno vremena kako bi stvorili stvarno revolucionarne proizvode, i da nije bilo ništa drugačije kada je Steve Jobs vodio Apple.

Mislite li da je Eddy Cue u pravu?

Ostatak intervjua priča o Indiji, što bi moglo biti manje zanimljivo za nas, ali također je spomenuo razlike u načinima na koji Steve Jobs i Tim Cook vode tvrtku, pa ako ste zainteresirani, definitivno pogledajte cijeli članak, koji je na engleskom.

Izvor: Macrumors

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!