imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

CleanMyMac X – najbolja aplikacija za čišćenje Maca


U slučaju da isprobate samo jednu aplikaciju ove vrste, to bi definitivno trebala biti ova. Pokazat ćemo vam najbolje značajke nedavno objavljene CleanMyMac X aplikacije.

Nisam veliki obožavatelj aplikacija koje obećavaju da će počistiti vaš sustav, nije mi se sviđao čak ni CCleaner i njemu slične aplikacije za Windows. Međutim, imao sam priliku susresti se s CleanMyMac 3, i zaista se pokazala kao odlična aplikacija, dugoročno gledano. Njeno najnovije izdanje, CleanMyMac X, uz to što je iznimno brzo, sadrži nekoliko novih značajki.

Za što je CleanMyMac dobar?

Pa, nemoguće je dati konkretan odgovor u samo jednoj rečenici, jer je dobar za puno stvari. Prije svega, njegova najpopularnija značajka je baš ono što se i meni najviše svidjelo: možete ukloniti zaglavljene datoteke predmemorije jednostavno i brzo, te također možete zaštititi vaše računalo od sporog rada. Nadalje, sadrži funkciju pod nazivom Uninstaller, koja bi mogla biti korisna svima koji instaliraju aplikacije na Macu, a ne samo iz App Storea.

Ova funkcija vam je vjerojatno potrebna, jer dok je prilično prikladno jednostavno baciti aplikaciju u smeće, većina programera nema odgovarajuće platforme za deinstalaciju, tako da se veliki dio smeća zadržava i ostavlja tragove u pohrani. Dakle, jednostavno možete upotrijebiti aplikaciju za ovaj problem s kojom će biti lako ukloniti bilo koju aplikaciju treće strane, kao i njene tragove.

Osim toga, možete pronaći rješenja za pokretanje skripti ili brisanje DNS predmemorije – pronaći ćete ove funkcije u izborniku Održavanje, kao i mnoštvo drugih naprednih postavki, koje prosječnom korisniku vjerojatno neće biti potrebne, stoga ne bih ulazio previše u detalje o tome. Ono što bi također moglo biti zanimljivo je Privatnost, pomoću koje možete ukloniti povijest iz aplikacija.

Koje su nove značajke?

U slučaju da vam to nije dosta i niste zadovoljni, CleanMyMac X sadrži dodatne značajke u odnosu na prethodnu verziju. Ono što se može vrlo jasno vidjeti je to da je aplikacija postala prilično brza. Štoviše, uz pomoć Smart Scana možete mapirati stanje vašeg računala, a on će vam predložiti aplikacije koje bi ga mogle popraviti. CleanMyMac Assistant čini isto na dnevnoj bazi: šalje automatske prijedloge i pregledava stanje sustava.

U novom izdanju, sada možete pohraniti podatke za prijavu, možete potražiti aplikacije koje imaju najveću potrošnju energije i na temelju svega toga možete dobiti jasniju sliku vašeg računala, možete ga temeljito očistiti i učiniti ga bržim. Doista, možete učiniti računala koja su u svakodnevnoj upotrebi znatno bržima s ovom aplikacijom, jer dijagnostika neće trajati satima ili danima.

Prestanite trošiti hrpu novaca na aplikacije – CleanMyMac možete preuzeti putem Setappa! Sve o Setappu i prednostima njegovog korištenja možete pročitati ovdje.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!