imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Čini se da Jimmy Iovine napušta Apple


64-godišnji svjetski poznati producent je bio jedno od najvećih imena na Appleovoj glazbenoj paleti. Pomogao je Appleu da kupi Beats, a kažu da bez njega iPod i iTunes ne bi bili isti, a također je pomogao stvoriti Apple Music.

Čak i ako vam njegovo ime nije poznato, sigurni smo da ste se susreli s nekim od njegovih radova. Ovaj 64-godišnji gospodin je od davnina ključni dio glazbene industrije kao producent, inženjer i vlasnik diskografske kuće. Suosnivač je Interscope Recordsa i bio je prisutan kada je stvorena marka Beats 2006. godine.

John Lennon, U2, Snoop Dogg, Tupac, Dr. Dre, Eminem, Lady Gaga samo su neka od najistaknutijih imena s kojima je Iovine surađivao u proteklih nekoliko godina, uglavnom kao producent. On je zapravo vrlo važna osoba.

Jimmy Iovine

Iako je i prije surađivao s Appleom, službeno je postao Appleov zaposlenik tek 2014. godine. I čini se da je ova situacija bila veoma pogodna za Iovinea. On je bio taj koji je uvjerio Tima Cooka da kupi Beats kako bi se Apple zadržao u igri na tržištu glazbe. Izjavio je sljedeće:

Uvjerio sam ih da moraju kupiti ovu tvrtku. Rekao sam, “Ne želim raditi za nikog drugog. Želim to raditi u Appleu. Znam da to mogu postići u Appleu. Želim doći ovdje, u tvrtku Stevea Jobsa. Poznajem vas; znam za što ste sposobni; znam da shvaćate pop kulturu. Znam da trenutno imate rupu u glazbi; dopustite mi da ju zakrpam.” Mislim da je prošlo dvije godine prije nego što su rekli da. […] Nakon što je Steve umro, i s usponom streaming usluga, vidio sam da im je nešto potrebno. Beats Music je odgovarao.

Jimmy Iovine, Tim Cook, Dr. Dre i Eddy Cue

I kao što sada možemo vidjeti, bio je u pravu. Budući da radi u Cupertinu, kada je Apple Music dosegao 30 milijuna pretplatnika, njegova je ideja bila otvoriti uslugu i prema drugim sadržajima. Kao što je rekao: “to mora biti više od gomile pjesama i nekoliko popisa za reprodukciju”. Upravo on je zaslužan za serije Planet of Apps i Carpool Karaoke.

Iovine je bio jedan od ključnih članova stroja kojeg zovemo Apple. To njegov odlazak čini još bolnijim za tvrtku. Iako nije osobno najavio da odlazi, Hits Daily Double, Billboard i Bloomberg su potvrdili kako su glasine istinite.

Ako su u pravu, Iovine će tvrtku napustiti u kolovozu, odmah nakon što mu bude isplaćena zadnja rata od kupovine Beatsa. Razlozi još uvijek nisu jasni. Bloomberg tvrdi da su unutarnji poslovi bili uključeni te da je Iovine imao nekoliko nesuglasica s drugim voditeljima poput Eddya Cuea, koji je Appleov viši potpredsjednik Internetskog softvera i Usluga. Također, trebali bismo dodati kako će Iovine ovog ožujka napuniti 65 godina, pa je moguće da će se jednostavno povući.

Jimmy Iovine, Bono, Steve i The Edge 26. listopada 2004. godine.

Sve u svemu, njegov odlazak će biti veliki gubitak za Apple. Ali s druge strane, savršeno je obavio svoj posao i vratio Apple na trenutnu kartu glazbene industrije.

Izvor: Engadget

iPhone XR

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!