00_iphone_edition_price_reaching_new_heights_cover

Cijena iPhone Editiona će doći do brutalnih visina

#Vijesti
2017. 05. 23.

Pisali smo o cijeni koju možemo vidjeti na iPhoneu 8, koji je inače poznat kao iPhone Edition model. Nove informacije su od tada ugledale svjetlo dana te predlažu kako će se ove jeseni dogoditi najgori scenarij.

Neke stvari su sigurne u vezi s novim iPhoneom: imat će 5.8” OLED zaslon, i također znamo njegovu veličinu, objavili smo par fotografija jučer. Također smo pisali i o cijenama koje možemo očekivati prije mjesec dana. Tada smo mislili kako nećemo morati posegnuti duboko u naše novčanike ako želimo imati iPhone 8.

Nažalost, dvoje analitičara, Steven Milunovich iz UBS-a i Simona Jankowski iz Goldman Sachsa, su potvrdili kako će cijena iPhonea s OLED zaslonom iznositi otprilike 1,000 dolara (6,576 HRK). Cijena manjeg modela od 128GB će iznositi od 870 do 1,000 dolara, dok će model od 256GB možda dolaziti uz cijenu od 1,100 dolara (otprilike 7,233 HRK). Jao.

01_iphone_edition_price_reaching_new_heights

Zašto su takve cijene iznenada postale vjerojatne je taj jer se čini kako će iPhone 7 i 7s Plus biti smješteni u kućište iPhonea 7, i time ćemo dobiti 5.8” iPhone Edition model s OLED zaslonom. To će svakako dolaziti s visokim cijenama. Kada bismo dobili modele iPhonea samo s OLED zaslonom, cijene se ne bi mijenjale, ali postoji šansa od 99% kako to neće biti slučaj. Nažalost.

Mislimo kako je ovo vrlo riskantan korak za Apple. Izaći će s proizvodom zbog kojeg ćemo se onesvijestiti od uzbuđenja, u paru s dva dosadna 7s i 7s Plus uređaja. Ovi potonji će biti za one koji nemaju novca za Edition. Apple je pokušao učiniti nešto slično s Apple Watchem, ali čak ni tada im nije uspjelo.

Izvori: 9to5mac, Business Insider

Komentiraj