imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Cijela Silicijska Dolina je protiv Trumpa


Tech moguli su bili iznimno ujedinjeni nakon Trumpove jučerašnje najave, i zajedno stoje za sporazum o klimatskim promjenama u Parizu. Tim Cook, Elon Musk i Mark Zuckerberg su podijelili mikrofon kako bi poslali svoje pozdrave Predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država.

Kada bih morao navesti prva tri načela tehnoloških divova, onda bi to bila etnička raznolikost, jednakost i zaštita okoliša. Naravno, to su dijelovi njihovih marketinških strategija. Iako američki odsjeci ovih tvrtki žive po ovim načelima, zato što se nalaze u središtu pozornosti, kineski odsjeci nisu sasvim svjesni. Osim toga, Apple se već godinama nalazi na vrhu popisa zelenih tvrtki. Zaista obraćaju pažnju na ostavljanje najmanjeg eko otiska iza sebe.

01_The_whole_Silicon

Stoga uopće nije iznenađujuće da Apple nije podržao najavu Donalda Trumpa o izlasku SAD-a iz pariškog klimatskog sporazuma. Najvažnija stvar o ovome sporazumu je to da su se potpisnici zakleli kako će poduzeti svaki mogući korak kako bi održali zagrijavanje Zemljine atmosfere ispod 2 Celzijeva stupnja u odnosu na ono što je bilo prije industrijalizacije.Članovi su se zakleli da će to učiniti. SAD bi trebao smanjiti emisiju stakleničkih plinova.

Predsjednik i potpisnik za SAD bio je Barack Obama. Nakon njega je došao Donald Trump, koji uopće ne vjeruje u globalno zatopljavanje. On smatra kako je ovaj sporazum protiv interesa SAD-a. Stoga je jučer odlučio napustiti sporazum. Dobio je nekoliko ne baš srdačnih poruka od političara i svjetskih tehnoloških lidera.

Sve je započelo s Elonom Muskom. Direktor Tesle i Space X-a objavio je post na svom Twitteru protiv Trumpa. To je pomalo smiješno zato što je Musk bio jedan od predsjednikovih savjetnika, ali odmah je podnio ostavku nakon Trumpove izjave. Mark Zuckerberg iz Facebooka se također pridružio, baš kao i Sundar Pichai iz Googlea te i Tim Cook.

Predsjednik uprave Applea poslao je poruku svim svojim zaposlenicima, uvjeravajući ih kako se Apple još uvijek osjeća obveznim zaustaviti globalno zatopljavanje.

“Time,

Znam da mnogi od vas dijele moje razočarenje odlukom Bijele Kuće o povlačenju Sjedinjenih Država iz pariškog klimatskog sporazuma. Razgovarao sam s Predsjednikom Trumpom u utorak i pokušao ga uvjeriti da zadrži SAD u sporazumu. Ali to nije bilo dovoljno.

Klimatske promjene su stvarne i svi dijelimo odgovornost za borbu protiv njih. Želim vas uvjeriti kako današnji razvoj neće utjecati na Appleove napore i trud za zaštitu okoliša. Napajamo skoro sve svoje operacije s obnovljivom energijom, za koju vjerujemo da je primjer nečega što je dobro za naš planet i ima dobar poslovni smisao.

Nastavit ćemo raditi prema ambicioznim ciljevima zatvorenog opskrbnog lanca, i kako bi na kraju prestali s trošenjem i iskapanjem novih materijala sveukupno. Naravno, nastavit ćemo raditi s našim dobavljačima kako bismo im pomogli da povežu svoje tvrtke s čistom energijom. I nastavit ćemo zahtijevati od sebe da učinimo još više. Znajući dobar rad koji mi i bezbroj drugih diljem svijeta radimo, postoji dosta razloga da budemo optimistični glede budućnosti našeg planeta.

Naša misija je oduvijek bila da ostavimo svijet boljim od onoga kakvog smo ga našli. Nikada nećemo posustati, jer znamo da buduće generacije ovise o nama.

Vaš rad je jednako važan danas kao što je i uvijek bio. Zahvaljujemo vam na vašoj predanosti da učinite razliku svaki dan.

Tim.”

02_The_whole_Silicon

Dobro je vidjeti kako je Apple ‘zelen’ ne samo zato što mora, već zato što osjećaju neku odgovornost za budućnost Zemlje. A to je prilično važna razlika.

Izvor: Macrumors

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.