imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Četiri načina provjere statusa baterije


Baterija vašeg iPhonea brzo se prazni? Mobitel vam se neočekivano gasi? Pogledajmo kakav vam je status baterije, možda vam je potrebna zamjena.

Baterije u našim iPhoneima i iPadima mogu snažno utjecati na učinkovitost te pouzdanost tih uređaja. Povećanjem broja ciklusa napajanja, struktura litij-ionskih baterija postaje sve slabija te mogu primiti sve manje energije. Zato ih trebamo češće puniti, čime se čitav proces dodatno ubrzava. Ali kako možemo saznati precizne informacije o stanju naše baterije?

To je postalo vrlo važno pitanje, osobito nakon što je Apple priznao da je s jednom starijom nadogradnjom smanjio performanse iPhonea radi povećanja stabilnosti, te tako produljivao vijek slabijih baterija. Već smo pisali da će iOS 11.3 uključivati posve novi odjeljak u Postavkama, kako biste sami mogli upravljati usporavanjem performansi te pratiti status svoje baterije. Do tada na raspolaganju imamo nekoliko opcija: možete provjeravati u Consoleu, koristiti vanjske aplikacije ili zatražiti Apple za dijagnostiku.

Provjeravanje na iPhoneima i iPadima

Najjednostavniji način jest da odete u Postavke > Baterija, te provjerite upozorava li vas sustav da je potrebna nešto posebno napraviti. Ovo rješenje nije u potpunosti točno, jer se poruka upozorenja pokazuje samo u nekim slučajevima. Ako jest prikazana, vrijeme je za posjet servisu!

Provjeravanje putem Consolea

Aplikacija Console instalirana je na svakom Macu. Sve što trebate jest Lightning kabel. Povežite svoj uređaj s računalom i označite Mac kao pouzdan uređaj. Pokrenite aplikaciju Console, odaberite svoj iPhone ili iPad pa u traku za pretraživanje upišite „batteryhealth“. Na popisu dobivenih informacija, treća linija odnosi se na status baterije. Ako piše „BatteryHealth = Good“, nema razloga za brigu.

Provjeravanje putem aplikacije drugog proizvođača

Želite li detaljno izvješće o statusu baterije? Dostupno je nekoliko aplikacija koje vam mogu biti od pomoći, a najpopularnija je coconutBattery. Prvenstveno se koristi za dijagnostiku Macovih baterija, ali funkcionira i za iOS uređaje. Možete vjerovati rezultatima, ali nisu pouzdani kao i provjera samog proizvođača.

Provjeravanje putem Apple Supporta

Ako su sve metode dale pozitivne rezultate, vaša je baterija najvjerojatnije u dobrom stanju. Međutim, uvijek se možete obratiti proizvođaču za pomoć. Samo se javite lokalnoj Appleovoj podršci da vam objasne što trebate učiniti. U većini slučajeva moguće je provesti dijagnostiku izdaleka.

Nadalje, možete poslati izravnu poruku Apple Supportu putem Twittera. Samo upišite serijski broj svog iPhonea te trenutnu iOS verziju, a oni će vam reći trebate li zamijeniti bateriju. Mi smo nedavno imali vrlo pozitivna iskustva s njihovim timom.

Ako zaključite da trebate zamijeniti bateriju u svojem iPhoneu, posjetite iSTYLE servis jer to sada možete napraviti po sniženim cijenama.

iPad_akcija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!