imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Četiri načina provjere statusa baterije


Baterija vašeg iPhonea brzo se prazni? Mobitel vam se neočekivano gasi? Pogledajmo kakav vam je status baterije, možda vam je potrebna zamjena.

Baterije u našim iPhoneima i iPadima mogu snažno utjecati na učinkovitost te pouzdanost tih uređaja. Povećanjem broja ciklusa napajanja, struktura litij-ionskih baterija postaje sve slabija te mogu primiti sve manje energije. Zato ih trebamo češće puniti, čime se čitav proces dodatno ubrzava. Ali kako možemo saznati precizne informacije o stanju naše baterije?

To je postalo vrlo važno pitanje, osobito nakon što je Apple priznao da je s jednom starijom nadogradnjom smanjio performanse iPhonea radi povećanja stabilnosti, te tako produljivao vijek slabijih baterija. Već smo pisali da će iOS 11.3 uključivati posve novi odjeljak u Postavkama, kako biste sami mogli upravljati usporavanjem performansi te pratiti status svoje baterije. Do tada na raspolaganju imamo nekoliko opcija: možete provjeravati u Consoleu, koristiti vanjske aplikacije ili zatražiti Apple za dijagnostiku.

Provjeravanje na iPhoneima i iPadima

Najjednostavniji način jest da odete u Postavke > Baterija, te provjerite upozorava li vas sustav da je potrebna nešto posebno napraviti. Ovo rješenje nije u potpunosti točno, jer se poruka upozorenja pokazuje samo u nekim slučajevima. Ako jest prikazana, vrijeme je za posjet servisu!

Provjeravanje putem Consolea

Aplikacija Console instalirana je na svakom Macu. Sve što trebate jest Lightning kabel. Povežite svoj uređaj s računalom i označite Mac kao pouzdan uređaj. Pokrenite aplikaciju Console, odaberite svoj iPhone ili iPad pa u traku za pretraživanje upišite „batteryhealth“. Na popisu dobivenih informacija, treća linija odnosi se na status baterije. Ako piše „BatteryHealth = Good“, nema razloga za brigu.

Provjeravanje putem aplikacije drugog proizvođača

Želite li detaljno izvješće o statusu baterije? Dostupno je nekoliko aplikacija koje vam mogu biti od pomoći, a najpopularnija je coconutBattery. Prvenstveno se koristi za dijagnostiku Macovih baterija, ali funkcionira i za iOS uređaje. Možete vjerovati rezultatima, ali nisu pouzdani kao i provjera samog proizvođača.

Provjeravanje putem Apple Supporta

Ako su sve metode dale pozitivne rezultate, vaša je baterija najvjerojatnije u dobrom stanju. Međutim, uvijek se možete obratiti proizvođaču za pomoć. Samo se javite lokalnoj Appleovoj podršci da vam objasne što trebate učiniti. U većini slučajeva moguće je provesti dijagnostiku izdaleka.

Nadalje, možete poslati izravnu poruku Apple Supportu putem Twittera. Samo upišite serijski broj svog iPhonea te trenutnu iOS verziju, a oni će vam reći trebate li zamijeniti bateriju. Mi smo nedavno imali vrlo pozitivna iskustva s njihovim timom.

Ako zaključite da trebate zamijeniti bateriju u svojem iPhoneu, posjetite iSTYLE servis jer to sada možete napraviti po sniženim cijenama.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!