imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Četiri 3D Touch opcije za organiziranje iPhonea


Jeste li danas naučili nešto novo? Sada imate priliku jer smo otkrili četiri odlična trika za unaprjeđenja iPhonea pomoću 3D Toucha. Ako volite biti organizirani, ovi će vam savjeti uljepšati dan.

Kada imate iPhone, to je kao da ste u predanoj vezi. Nakon razdoblja medenog mjeseca, punog otkrića i uzbuđenja, uđete u uhodan tempo i svojevrsnu rutinu. Nemojte dopustiti da se plamen ljubavi ugasi – gledajte svog partnera svježim očima svaki dan!

3D Touch je često podcijenjen i rijeko se upotrebljava. Možda znate par prečaca poput Peeka i Popa, ali ima još mnogo trikova koji vam mogu biti korisni i uštedjeti vrijeme. Ukratko, radi se o značajki dodira osjetljivog na snagu pritiska, koji vam otvara nove mogućnosti za upravljanje uređajem uporabom dužeg pritiskanja zaslona. Pa da vidimo o čemu se radi!

Brisanje obavijesti odjednom

Volim ažuriranost i uvijek me živcira kada na zaslonu vidim obavijesti o nepročitanim porukama. Ako ste poput mene, obožavat ćete ovaj trik: možete jednim potezom očistiti sve obavijesti u Obavijesnom centru:

  • Povucite Obavijesni centar iz gornjeg dijela zaslona.
  • Primijenite 3D Touch na malenoj ikoni „x“ u gornjem desnom kutu bilo koje obavijesti i odaberite „Očisti sve obavijesti“.
  • I to je to!

Skočite s obavijesti u mapu

U redu, imam mape. Mnogo njih. Volim kada su mi aplikacije organizirane i uređaj pregledan. Zato me osobito živcira kada pored mape vidim brojku jer onda trebam tražiti koja je aplikacija kriva za to, pa je otvoriti… Kako biste si uštedjeli vrijeme i frustraciju, dovoljno je da:

  • Primijenite 3D Touch na mapi.
  • Pogledajte prikazani popis aplikacija s obavijestima.
  • Odaberite krivca i uđite ravno u tu aplikaciju.

Posložite preuzimanja po prioritetima

Do sada vam je već jasno da mrzim tratiti vrijeme. Primjerice, kada radim i odjednom moram čekati da se preuzme neko ažuriranje. Ali imam rješenje i za to!

  • Primijenite 3D Touch na aplikaciji koja se preuzima.
  • Odaberite opciju „Prioritize Download“.

Ovo zaslužuje tihu zahvalu genijalnosti Appleovih inženjera koji su mislili i na takve sitnice.

Pojednostavite kameru

Jeste li se već zaljubili u 3D Touch? Ako niste, sigurno će vas osvojiti ova elegantna funkcija. U današnje vrijeme svi se nađemo u situaciji da trebamo brzo nešto fotografirati ili snimiti u slow motionu. Umjesto da prolazite proceduru otvaranja aplikacije i traženja željene funkcije, te propuštanja idealnog trenutka koji želite ovjekovječiti…

  • Primijenite 3D Touch na ikoni aplikacije Kamera.
  • Odaberite jednu od ponuđenih opcija: Snimi selfie, Snimi video, Skeniraj QR kod ili Snimi portret.

Koji vam se trik najviše sviđa?

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!