imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Čelnici tehnoloških tvrtki prave su pop zvijezde


U svojem najnovijem spotu, Justin Timberlake „prerušio“ se u jednu od najvećih legendi tehnološke industrije, Stevea Jobsa. Novi hit ovog američkog pjevača i glumca, pjesma Filthy, stavlja fokus na najutjecajnije ljude naše sadašnjosti i budućnosti – čelnike vodećih tehnoloških tvrtki svijeta.

Tenisice, okrugle naočale i dolčevita. Tko je to? Svi znaju da mislimo na Appleovog suosnivača te bivšeg čelnika Stevea Jobsa. Njegov izgled zbilja je legendaran i uvijek prepoznatljiv, baš kao i izgled najvećih pop zvijezda. Jedina je razlika što ovi drugi svoj uspjeh mogu zahvaliti upravo stručnjacima s područja tehnologije, koji su stvorili satelite i internet te im tako neizravno pomogli da postanu slavni.

Područje IT-a toliko je utkano u naše svakodnevne živote da poznati i nepoznati inženjeri i dizajneri koji rade u sektoru zabavne industrije imaju veći utjecaj na nas nego same zvijezde. I upravo o tome pjeva Justin Timberlake u svojoj pjesmi Filthy. Kada pogledate spot, možda ćete pomisliti da će likovi nalik Steveu Jobsu postati pop zvijezde budućnosti.

Radnja je smještena u Maleziji 2028., na panazijskoj Deep Learning konferenciji, gdje Justin Timberlake u pravoj maniri Stevea Jobsa predstavlja robota koji može oponašati sve njegove pokrete. Cijela prezentacija pravi je spektakl, sam čelnik pleše, publika je oduševljena, glazba tutnji i lete zlatni konfeti. To je esencija pop kulture. Cijela ideja spota nije tako daleko od stvarnosti pravih tehnoloških prezentacija. Bez obzira na to što Appleovi čelnici nisu plesali na pozornici, neki njihovi pokreti postali su legendarni. Samo se sjetite Jonyja Ivea i Craiga Federighija iliti Hair Force Onea.

Nije se jednom dogodilo da se predstavljanje nekog novog uređaja pretvorilo u zabavu. Prezentacije bivšeg čelnika Microsofta, Stevea Ballmera, uvijek su bile spektakularne i provokativne. Čak se i Bill Gates zna dobro zabaviti. Naravno, ne možemo očekivati da svaki čelnik pleše kao Jagger – Timberlake i dalje debelo vodi na tom području.

Izvor: Business Insider

Zimska promocija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!