imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

U budućnosti bi mogli ručno isključiti iOS-ovo usporavanje baterije 


Barem tako tvrdi Tim Cook u intervjuu s ABC News-om, tako da to možemo uzeti zdravo za gotovo. Osim toga, skoro ažuriranje dati će bolje mogućnosti za pregled stanja naših baterija.

Ne bismo trebali detaljno opisivati trenutna događanja koja okružuju Apple. Ukratko: kako je vrijeme prolazilo, Apple je počeo usporavati performanse iPhonea koji se bliže kraju svog životnog ciklusa kako bi izbjegli iznenadno isključivanje uređaja.

Po našem mišljenju, Apple je donio ispravnu odluku koja ide u korist korisnicima. A čak je i iPhone koji radi sporo bolji od iPhonea koji radi brzo, ali je često isključen i beskoristan. Također, ovo usporavanje utječe na samo nekoliko zadataka visokih performansi i većina korisnika nije primijetila nikakve promijene. Appleova jedina greška bila je to što nisu dovoljno jasno komunicirali s korisnicima i kupcima.

Nije da uopće nisu komunicirali s njima. Ovo novo upravljanje performansama je došlo prije godinu dana s iOS 10.2.1 ažuriranjem. A na popisu novih značajki izjavili su da su promijenili nekoliko stvari u sustavu upravljanja energijom. To nitko zapravo nije primijetio tada, ali godinu dana kasnije svi su na umu imali usporavanje i cijeli svijet je počeo stvarati teorije zavjere o planiranoj zastarjelosti.

Od tada, Apple se ispričao i svojim korisnicima nudi opciju zamijene baterije po smanjenoj cijeni. U intervjuu koji je Tim Cook dao ABC News-u mogli smo čuti i o tome koji su Appleovi sljedeći koraci:

Također ćemo… prvo u izdanju za razvojne programere koje stiže sljedeći mjesec, pružit ćemo korisnicima vidljivost zdravlja njihove baterije. Tako da sve bude vrlo, vrlo transparentno. […] i reći ćemo korisnicima da smanjujemo performanse njihovih uređaja u određenoj mjeri kako bi izbjegli neočekivano ponovno pokretanje. A ako to ne želite, možete to isključiti.

To je prilično iznenađujuć potez od strane Applea. Do sada su sami odlučivali o svim pitanjima koja imaju toliki utjecaj na korisničko iskustvo i nisu dali slobodu odlučivanja korisnicima. I ne smijemo zaboraviti da su ove jedinstvene opcije osigurale doista visoko korisničko iskustvo koje je iOS mogao pružiti svima.

Jedino pitanje je – biste li isključili tu funkciju?

Izvor: Macrumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!