Borba za najbolji pametni telefon 2016. godine

Borba za najbolji pametni telefon 2016. godine

#Vijesti
2016. 12. 07.
iPhone 7, Google Pixel, HTC 10, LG G5, Samsung Galaxy S7, Xperia XZ. To je šest najboljih pametnih telefona u najvišoj kategoriji, koji su testirani u osam aplikacija. Pobjednik je…

Pametni telefon ne mora biti najbrži kako bi bio najbolji, jer većina korisnika više ni ne primjeti razliku, ali kada plaćate velike svote za uređaj, možda će vam biti jako bitno da znate kako je vaš uređaj najbrži.

Techradar je usporedio najbolje telefone koji su predstavljeni ove godine, a koristili su iste aplikacije na svim telefonima. iPhone 7 bio je među njima, uz pet uređaja s Android operativnim sustavom. Nećemo vam još otkriti koji telefon je pobijedio s iznenađujuće velikom razlikom, preporučujemo da prvo pogledate video. Ako vas zanimaju rezultati, prebacite na 1.47 na videu.

Važno je dodati kako testovi koje su proveli u videu nisu u “laboratorijskim uvjetima”, pa su na rezultate mogli utjecati drugi uvjeti, kao što je veličina zaslona. Test nije bio samo otvaranje aplikacija: također su izvukli video materijale iz Adobe Premier aplikacije i fotografije iz Snapseeda, a snimili su i nekoliko fotografija.

Iako se možemo pitati koji je uzrok, činjenica da je iPhone pobijedio s velikom razlikom pokazuje kako je Apple stvorio kombinaciju hardvera i softvera koja je savršeno optimizirana, što im daje ogromnu prednost. Test još jednom dokazuje kako četverojezgreni i osmojezgreni procesori izgledaju dobro samo na papiru, a u praksi broj jezgri nije bitan.

Komentiraj