imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Bivši potpredsjednik Googlea smatra da su iPhoneove fotografije među najboljima


Vic Gundotra nekoć je gradio Googleovu društvenu mrežu, a danas tvrdi da Androidi daleko zaostaju za iPhoneima. Za to krivi svog bivšeg poslodavca, Google, te operativni sustav koji su razvili, Android.

Priča počinje kada je Gundotra napustio Google 2014. godine, a potom tri godine kasnije objavio na Facebooku da smatra kako je kamera iPhonea 7 odlična. Evo što je točno napisao:

Kraj DSLR-a za većinu je ljudi već došao. Ostavio sam svoju profesionalnu kameru doma i napravio ove fotografije večere svojim iPhoneom 7 (ed: Plus) koristeći [portretni način rada]. Teško je reći da ovi rezultati (snimljeni u restoranu, mobitelom bez bljeskalice) nisu zapanjujući. Bravo, Apple.

Odmah je stigao odgovor u kojem jedan korisnik tvrdi kako je kamera Samsunga Galaxy S8 puno bolja. Gundotra si je dao vremena kako bi napisao poduži odgovor:

Nikada ne bih koristio Androidni mobitel za fotografiranje!

Evo u čemu je problem: to je Android. Android je (pretežito) otvoreni operativni sustav, koji kao takav mora biti neutralan prema svim stranama. To na površini zvuči dobro. Ali jeste li se ikada pitali zašto Samsungov mobitel ima zbunjujući i neobjašnjivo velik broj opcija za fotografije? Trebam li koristiti Samsung Cameru? Ili Android Cameru? Samsungovu galeriju ili Google Photos?

Kada Samsung osmisli osnovni hardver (poput bolje kamere), moraju uvjeriti Google da omogući da se ta inovacija ponudi u drugim aplikacijama putem odgovarajućeg API-ja. A to može trajati GODINAMA.

Također, najveće inovacije i ne odvijaju se na razini hardvera – odvijaju se na računalnoj razini fotografija. (Google je rasturao u tome prije pet godina – imali su „genijalni auto“ koji je koristio tehnologije umjetne inteligencije za automatsko uklanjanje bora, izbjeljivanje zubi, sjenčanje i sl., ali Google odnedavno zaostaje.)

Apple nema takva ograničenja. Stvore novi hardver, a potom jednostavno nadograde softver kako bi odgovarao toj inovaciji (poput portretnog načina rada) i dostave ge.

Zaključak: ako vam je uistinu stalo do odlične fotografije, kupite iPhone. Ako vam ne smeta biti koju godinu u zaostatku, kupite Android.

Mi smatramo da gospodin ne treba poslati svoj CV Cupertinu, vjerojatno su ga već i pozvali na razgovor za posao…

Izvor: 9to5mac

iPad_akcija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!