imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Biste li i vi bili dobar UI dizajner?


Kratka, ali nesumnjivo zabavna igra pokazat će vam možete li postati dizajner korisničkih sučelja. Hoćete li pronaći sve detalje koji ne odgovaraju?

U današnje vrijeme, dizajn internetske stranice važan je u istoj mjeri kao i njezin sadržaj. Osim dobrih vještina, morate imati potrebno znanje kako biste ga učinili intuitivnim i jednostavnim za uporabu. Oni koji imaju i jedno i drugo mogu se smatrati UI (User Interface, korisničko sučelje) dizajnerima.

Naravno, sve se to može naučiti. Najvažnije je pratiti nekoliko zlatnih pravila: prostranost, boje i rubovi koji će se svidjeti korisnicima. Dobri dizajneri znaju kako primijeniti ta pravila. Međutim, imati oko za te stvari sasvim je druga stvar. Osim kreativnosti, nužno je imati dobru estetsku intuiciju.

Sada možete testirati svoje vještine uz pomoć igre Can’t Unsee. Ona će vam pomoći da naučite kako primijetiti uzorke, ravnotežu, poravnanja, linije i druge greškice. Sve je demonstrirano po pravilima iOS dizajna, pa su korisnici iPhonea u prednosti. Međutim, najviše je onih najčešćih i najjednostavnijih grešaka.

Postoje tri razine (lagana, srednja i teška), a svaki nivo ima 15 različitih primjera. U svakom tom primjeru morate usporediti dva naizgled ista fragmenta korisničkog sučelja. Ali samo je jedan ispravno dizajniran – a na vama je da ga prepoznate. Nakon što donesete odluku, odmah ćete dobiti povratnu informaciju kako biste znali jeste li bili u pravu. A onda, kao što i samo ime igre kaže, nećete moći ne vidjeti greške…

Isprobajte igru Can’t Unsee!

Izvor: The Verge

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!