imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Bila su potrebna 32 iPhonea XR da se snimi ovaj video, ali isplatilo se!


Appleov odjel ludih znanstvenika posudio je 32 iPhonea XR iz sjedišta tvrtke kako bi snimili genijalan video pomažući si trikovima kamere koji su obilježili The Matrix.

Ako ćete danas pogledati samo jedan video, neka to bude ovaj. Ne, nije navlakuša, ovo Appleovo djelo zbilja se isplati pogledati.

Tema je slična zadnjem, isto spektakularnom videu. Za oba je odgovorna ista ekipa, koja je eksperimentirala s vatrom, vodom i bojom, a sada su otišli i korak dalje.

Napravili su prsten s 32 savršeno pozicionirana iPhonea XR. Tako su omogućili snimanje pomoću tzv. tehnologije brzine metka. Radi se o metodi snimanja korištenoj u filmu The Matrix, a najpoznatija je scena u kojoj Neo izbjegava metak. Poanta je da kamere snimaju svaku sekundu jedne scene iz različitih kuteva, pa je isti prikaz moguće vidjeti u 360°.

Ako vam baš nije jasno što gledate, bacite oko na video o snimanju tog videa. Vidjet ćete da su korištene stvari iz najobičnijeg kemijskog laboratorija te iPhone XR (točnije, 32 iPhonea XR).

Apple je jučer bio marljiv te je na svom službenom YouTube kanalu objavio nevjerojatnu reklamu uz video o njezinom snimanju. Ako imate vremena, pogledajte i to.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!