imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Kako bezbrižno letjeti s vašim iPhoneom


Ako ste ikada koristili svoj iPhone, a posebno aplikaciju Novčanik za pohranu ukrcajne propusnice, znat ćete koliko vam ta aplikacija može pomoći. Međutim, u drugim slučajevima može biti jednako frustrirajuća. Pokazat ćemo vam kako možete letjeti u miru.

Iako smo pri kraju sezone godišnjih odmora, još uvijek možete otputovati negdje kako bi se opustili, a moglo bi se dogoditi da do svoje destinacije putujete avionom. Nije upitno da je pohranjivanje vaše ukrcajne propusnice na telefon puno jednostavnije od ispisivanja, budući da aplikaciju Novčanik ne možete izgubiti, dok ispisanu propusnicu svakako možete ostaviti negdje. Ne samo da je udobnije, već možete i uštedjeti 50 eura na ispisu propusnice na šalteru za prijavu.

Da i ne spominjemo kako je cijela stvar jednostavno korisna. Kada vaš telefon otkrije da ste stigli u zračnu luku, dodaje obavijest na vaš zaključni zaslon, tako da je zaista potreban samo jedan pokret za pristup vašoj ukrcajnoj propusnici. Ipak, postoji mali problem s tim. Obavijest može ostati na vašem zaključnom zaslonu čak i kada vam više nije potrebna. Pretpostavljamo da je to zbog kašnjenja ili bilo kojih drugih problema koji se mogu dogoditi.

Ne čini se kao tako velika stvar, ali budući da je riječ o zaključanoj obavijesti, ona sprječava, na primjer, pojavljivanje glazbenog sučelja na vašem zaključnom zaslonu, koje može biti korisno tijekom leta. Sljedeći jednostavan trik nudi rješenje ovog problema.

  • Otvorite aplikaciju Novčanik.
  • Dodirnite i u krugu u donjem desnom kutu ukrcajne propusnice.
  • Onemogućite opciju “Predloži na zaključnom zaslonu”.
  • To je to. Jedina druga stvar na koju trebate obratiti pozornost je da ako još netko putuje s vama, i vi imate i njihovu ukrcajnu propusnicu na vašem telefonu, morat ćete onemogućiti ovu funkciju jednu po jednu na svakoj propusnici.

+ 1 dodatan savjet: vrlo lako možete podijeliti ukrcajnu propusnicu čak i putem AirDropa. Sve što trebate učiniti jest dodirnuti opciju “Podijeli propusnicu” u gornjem izborniku.

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!